Sastojci

Za 15 osoba

Potrebno je:

300 g mlevenog plazma keksa,

2 supena kašika džema od kajsije,

50 g žele bombona

140 g maslaca,

Dekoracija:

200 g crne čokolade za preliv

50 g čokolade za utapanje štapića,

3 - 4 kafena kašičica ulja,

30 komad/a štapića za popse,

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Pomešati plazmu sa omekšanim i umućenim maslacem (ili margarin za posnu verziju), dodati džem i sitno iseckane žele bombone,  sve dobro sjediniti da se dobije glatka masa. Od ove mase oblikovati jednake kuglice, kuglice složiti na tacni i ostaviti na hladno mesto da se dobro stegnu (može na kratko u zamrzivač 10 – 15 minuta).

Za to vreme pripremiti glazuru od čokolade, čokoladu istopiti  na pari sa malo ulja. Vrh svakog štapića uroniti u čokoladu i ubosti u kuglicu, kuglice ređati na tacni sa štapićima okrenutim naviše, da se čokolada sa štapića stegne. Po potrebi kuglice ostaviti još par minuta u zamrzivač. 

Od ove mase mogu ispasti oko 30 komada kuglica.

Pripremiti deblji stiropor za ređanje cake popsa.

Kada se kuglice dobro ohlade i stegnu, svaku kuglicu uroniti u istopljenu čokoladu, sačekati malo da se višak čokolada ocedi, okrenuti kuglice naviše, posuti po sredini šećernim mrvicama i čokoladnim kakao mrvicama,  naređati ih da se čokolada  stegne, najbolje je za držač upotrebiti deblji stiropor ili par većih jabuka, koje su pravi izbor i za serviranje popsa.

Klinci će biti oduševljeni ukusom i izgledom.