Pomešati plazmu sa omekšanim i umućenim maslacem (ili margarin za posnu verziju), dodati džem i sitno iseckane žele bombone, sve dobro sjediniti da se dobije glatka masa. Od ove mase oblikovati jednake kuglice, kuglice složiti na tacni i ostaviti na hladno mesto da se dobro stegnu (može na kratko u zamrzivač 10 – 15 minuta).
Za to vreme pripremiti glazuru od čokolade, čokoladu istopiti na pari sa malo ulja. Vrh svakog štapića uroniti u čokoladu i ubosti u kuglicu, kuglice ređati na tacni sa štapićima okrenutim naviše, da se čokolada sa štapića stegne. Po potrebi kuglice ostaviti još par minuta u zamrzivač.
Od ove mase mogu ispasti oko 30 komada kuglica.
Pripremiti deblji stiropor za ređanje cake popsa.
Kada se kuglice dobro ohlade i stegnu, svaku kuglicu uroniti u istopljenu čokoladu, sačekati malo da se višak čokolada ocedi, okrenuti kuglice naviše, posuti po sredini šećernim mrvicama i čokoladnim kakao mrvicama, naređati ih da se čokolada stegne, najbolje je za držač upotrebiti deblji stiropor ili par većih jabuka, koje su pravi izbor i za serviranje popsa.
Sastojci
Za 15 osoba
300 g mlevenog plazma keksa,
2 supena kašika džema od kajsije,
50 g žele bombona
140 g maslaca,
200 g crne čokolade za preliv
50 g čokolade za utapanje štapića,
3 - 4 kafena kašičica ulja,
2 kesica/e Dr. Oetker Šarene mrvice
1 kesica/e Dr. Oetker Kakao mrvice
30 komad/a štapića za popse,
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Pomešati plazmu sa omekšanim i umućenim maslacem (ili margarin za posnu verziju), dodati džem i sitno iseckane žele bombone, sve dobro sjediniti da se dobije glatka masa. Od ove mase oblikovati jednake kuglice, kuglice složiti na tacni i ostaviti na hladno mesto da se dobro stegnu (može na kratko u zamrzivač 10 – 15 minuta).
Za to vreme pripremiti glazuru od čokolade, čokoladu istopiti na pari sa malo ulja. Vrh svakog štapića uroniti u čokoladu i ubosti u kuglicu, kuglice ređati na tacni sa štapićima okrenutim naviše, da se čokolada sa štapića stegne. Po potrebi kuglice ostaviti još par minuta u zamrzivač.
Od ove mase mogu ispasti oko 30 komada kuglica.
Pripremiti deblji stiropor za ređanje cake popsa.
Kada se kuglice dobro ohlade i stegnu, svaku kuglicu uroniti u istopljenu čokoladu, sačekati malo da se višak čokolada ocedi, okrenuti kuglice naviše, posuti po sredini šećernim mrvicama i čokoladnim kakao mrvicama, naređati ih da se čokolada stegne, najbolje je za držač upotrebiti deblji stiropor ili par većih jabuka, koje su pravi izbor i za serviranje popsa.
Klinci će biti oduševljeni ukusom i izgledom.
Tagovi