Umutiti jaja sa secerom. Na tihoj vatri otopiti puter sa mlekom. Dodati jajima pa dodavati brasno sa praskom za pecivo i rendanu koricu limuna. Treba da se dobije testo koje se ne lepi za podlogu. Podeliti ga na dva dela oklagijom razvuci i filovati dzemom. Preklopiti i redjati na oblozen pleh pek papirom. Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih pola sata. Kada su gotove uviti u krpu da malo omeksaju.
Sastojci
Za 4 osoba
150 ml Mleka
50 g Putera
2 Komada Jaja
1 Kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
3 Kasike Secera
400 g Psenicnog integralnog brasna
4 Kasika Pekmeza ili dzema po izboru
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom. Na tihoj vatri otopiti puter sa mlekom. Dodati jajima pa dodavati brasno sa praskom za pecivo i rendanu koricu limuna. Treba da se dobije testo koje se ne lepi za podlogu. Podeliti ga na dva dela oklagijom razvuci i filovati dzemom. Preklopiti i redjati na oblozen pleh pek papirom. Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih pola sata. Kada su gotove uviti u krpu da malo omeksaju.
Tagovi