Skuvati gustin u malo posoljene vode i ostaviti da se ohladi.
Na sitno narendati krastavčiće i pustiti da se ocede ili ih još dodatno rukama ocediti
Izblendati bareni spanać i malo posoliti
Usitniti kikiriki ili ga oklagijom izdrobiti na ne baš sitnan prah
Umutiti margarin,dodati mu gustin i podeliti na tri dela. U jedan dodati ajvar,u drugi krastavčiće a u treći kikiriki( ostavite krupnije komadiće za posipanje)
Filujte naizmenično različitim filovima,po volji. Poslednju koru ne filujte,dobro pritisnite i ostavite u frižideru. Pred sečenje i serviranje premažite majonezom i pospite kikirikijem.
Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 30 osoba
1 pakovanje/a slane kore (kao za rozen)
125 g margarina
4 supena kašika Ajvar
5 supena kašika spanaća(obarenog)
100 g kikirikija(slanog)
6 supena kašika C Čvrstin
1/2 l vode
5-6 komad/a kiselih krastavčića
2-3 supena kašika posnog majoneza
1 malo kikirikija
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Skuvati gustin u malo posoljene vode i ostaviti da se ohladi.
Na sitno narendati krastavčiće i pustiti da se ocede ili ih još dodatno rukama ocediti
Izblendati bareni spanać i malo posoliti
Usitniti kikiriki ili ga oklagijom izdrobiti na ne baš sitnan prah
Umutiti margarin,dodati mu gustin i podeliti na tri dela. U jedan dodati ajvar,u drugi krastavčiće a u treći kikiriki( ostavite krupnije komadiće za posipanje)
Filujte naizmenično različitim filovima,po volji. Poslednju koru ne filujte,dobro pritisnite i ostavite u frižideru. Pred sečenje i serviranje premažite majonezom i pospite kikirikijem.
Tagovi