Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata

Sastojci

Za 30 osoba

Potrebno je

1 pakovanje/a slane kore (kao za rozen)

125 g margarina

4 supena kašika Ajvar

5 supena kašika spanaća(obarenog)

100 g kikirikija(slanog)

6 supena kašika C Čvrstin

1/2 l vode

5-6 komad/a kiselih krastavčića

Za premaz

2-3 supena kašika posnog majoneza

1 malo kikirikija

Naši proizvodi

Priprema

priprema

Skuvati gustin u malo posoljene vode i ostaviti da se ohladi.

Na sitno narendati krastavčiće i pustiti da se ocede ili ih još dodatno rukama ocediti

Izblendati bareni spanać i malo posoliti

Usitniti kikiriki ili ga oklagijom izdrobiti na ne baš sitnan prah

Umutiti margarin,dodati mu gustin i podeliti na tri dela. U jedan dodati ajvar,u drugi krastavčiće a u treći kikiriki( ostavite krupnije komadiće za posipanje)

Filujte naizmenično različitim filovima,po volji. Poslednju koru ne filujte,dobro pritisnite i ostavite u frižideru. Pred sečenje i serviranje premažite majonezom i pospite kikirikijem.