Za 10 osoba
250 g maslaca
125 g C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
380 g brašna mekog
50 g C Šećer u prahu 250g
Način pripreme.
Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu i burbon vanilinim šećerom.
Lagano dodati brašna i zamesiti fino testo.
Testo podeliti na dva dela.Od svakog testa formirati duži valjak koji se iseče na manje valjčiće.
U tepsiju na pek papir složiti isečene valjčice
Lokume sušiti u rerni na 120°C 40minuta.vanilinim šećerom burbon
Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 10 osoba
250 g maslaca
125 g C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
380 g brašna mekog
50 g C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Naši proizvodi
Priprema
Način pripreme.
Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu i burbon vanilinim šećerom.
Lagano dodati brašna i zamesiti fino testo.
Testo podeliti na dva dela.Od svakog testa formirati duži valjak koji se iseče na manje valjčiće.
U tepsiju na pek papir složiti isečene valjčice
Lokume sušiti u rerni na 120°C 40minuta.vanilinim šećerom burbon
Tagovi