Umutite 4 belanaca sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrst šam. Sjedinite 5 kašika mlevenih oraha, kašiku brašna i ¼ kesice praska za pecivo. Sipajte u belanca i lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 25 cm i pecite 14-15 minuta na 200 °C. Na isti način napravite još 3 patišpanja.
Žuti fil:
U žumanca sipajte 250 ml mleka, puding i gustin. Mikserom umutite da nema grudvica. Ostatak mleka sipajte u odgovarajući sud, dodajte šećer i vanilin šećer. Stavite da se kuva. Kada provri, sipajte pripremljeno mleko sa žumancima i pudingom. Kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, pokrijte streč folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posebno umutite maslac i šećer u prahu, a zatim sjedinite sa ohlađenim filom. Fil podelite na tri jednaka dela.
Lila fil:
Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite dok pripremate voće. U odgovarajući sud stavite borovnice, maline, vanilin šećer, šećer i ostatak vode. Kuvajte 15 minuta a onda blenderom ili štapnim mikserom ispasirajte. Ostavite 30 minuta da se ohladi. Nakon tog vremena kroz sito procedite. Dodajte otopljeni želatin u procijeđeni deo. U sud sipajte šlag penu, mleko i slatku pavlaku. Mikserom umutite u čvrst šlag. Dodajte pripremljen voćni fil, promešajte i umutite. Na kraju sjedinite sa krem sirom sobne temperature. Fil podelite na tri jednaka dela.
Filovanje:
Na tacnu stavite prvi patišpanj i obruč za filovanje. Filujte prvo žutim, a zatim i lila filom. Na isti način prefilujte još dva patišpanja. Stavite i četvrti patišpanj. U sud sipajte mleko, slag penu i mikserom umutite. Odvojte deo slaga za dekoraciju. U ostatak šlaga dodajte postepeno žutu gel boju zavisno o intenzitetu boje koji želite. Premazite šlagom sa svih strana. Dekorišite već odvojenim belim slagom. Stavite kriške limuna i grančice vreska. Sa bočne strane dekorisite žutim perlicama.
Sastojci
Za 12 osoba
16 komad/a belanaca
20 supena kašika mlevenih oraha
4 supena kašika brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
16 supena kašika šećera
16 komad/a žumanaca
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
18 supena kašika šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g šećera u prahu
350 g maslaca
1 l mleka
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
250 ml vode
300 g borovnica
200 g malina
200 g šećera
400 g krem sira
1 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
100 ml mleka
200 ml slatke pavlake
2 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
250 ml mleka
1 pakovanje/a Dr. Oetker žuta gel boja
1 pakovanje/a Dr. Oetker Magija pastelnih boja
Naši proizvodi
Priprema
Patišpanj:
Umutite 4 belanaca sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrst šam. Sjedinite 5 kašika mlevenih oraha, kašiku brašna i ¼ kesice praska za pecivo. Sipajte u belanca i lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 25 cm i pecite 14-15 minuta na 200 °C. Na isti način napravite još 3 patišpanja.
Žuti fil:
U žumanca sipajte 250 ml mleka, puding i gustin. Mikserom umutite da nema grudvica. Ostatak mleka sipajte u odgovarajući sud, dodajte šećer i vanilin šećer. Stavite da se kuva. Kada provri, sipajte pripremljeno mleko sa žumancima i pudingom. Kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, pokrijte streč folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posebno umutite maslac i šećer u prahu, a zatim sjedinite sa ohlađenim filom. Fil podelite na tri jednaka dela.
Lila fil:
Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite dok pripremate voće. U odgovarajući sud stavite borovnice, maline, vanilin šećer, šećer i ostatak vode. Kuvajte 15 minuta a onda blenderom ili štapnim mikserom ispasirajte. Ostavite 30 minuta da se ohladi. Nakon tog vremena kroz sito procedite. Dodajte otopljeni želatin u procijeđeni deo. U sud sipajte šlag penu, mleko i slatku pavlaku. Mikserom umutite u čvrst šlag. Dodajte pripremljen voćni fil, promešajte i umutite. Na kraju sjedinite sa krem sirom sobne temperature. Fil podelite na tri jednaka dela.
Filovanje:
Na tacnu stavite prvi patišpanj i obruč za filovanje. Filujte prvo žutim, a zatim i lila filom. Na isti način prefilujte još dva patišpanja. Stavite i četvrti patišpanj. U sud sipajte mleko, slag penu i mikserom umutite. Odvojte deo slaga za dekoraciju. U ostatak šlaga dodajte postepeno žutu gel boju zavisno o intenzitetu boje koji želite. Premazite šlagom sa svih strana. Dekorišite već odvojenim belim slagom. Stavite kriške limuna i grančice vreska. Sa bočne strane dekorisite žutim perlicama.
Tagovi