Za 8 osoba
3 kg jagnjećeg buta
3 supena kašika soli
3 supena kašika masti
200 g slanine
Pečena jagnjetina
Najbolje je odabrati jagnjetinu od buta ili rebarca.
Zavisi šta više volite.
Ukoliko koristite but, možete ga malo zaseći na više mesta.
Staviti po komad slanine da bi bilo sočnije.
Dobro zasoliti i premazati mašću.
Jagnjetinu staviti u pleh, dodati malo vode i masti.
Prekriti folijom.
Povremeno pogledati i zalivati puštenim sokom.
Peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok meso ne omekša.
Kada je gotovo, meso izvaditi iz rerne i lagano iseći na šnite.
Recept za nagradni konkurs: Bogati ukusi za slavski užitak
Sastojci
Za 8 osoba
3 kg jagnjećeg buta
3 supena kašika soli
3 supena kašika masti
200 g slanine
Priprema
Pečena jagnjetina
Najbolje je odabrati jagnjetinu od buta ili rebarca.
Zavisi šta više volite.
Ukoliko koristite but, možete ga malo zaseći na više mesta.
Staviti po komad slanine da bi bilo sočnije.
Dobro zasoliti i premazati mašću.
Jagnjetinu staviti u pleh, dodati malo vode i masti.
Prekriti folijom.
Povremeno pogledati i zalivati puštenim sokom.
Peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok meso ne omekša.
Kada je gotovo, meso izvaditi iz rerne i lagano iseći na šnite.
Tagovi