Sastojci

Za 6 osoba

Potrebno je:

500 g integralnog pšeničnog brašna,

1/2 kafena kašičica himalajske soli,

2 supena kašika maslinovog ulja,

330 - 350 ml mlake vode,

za posipanje:

2 supena kašika laneno seme

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

U pripremljeno integralno brašno dodajte suvi kvasac, himalajsku so i sjedinite suve sastojke, dodajte maslinovo ulje i lagano dolivajte mlaku vodu uz mešanje. Od vrste brašna koju koristite zavisi i količina vode koju trebate dodati, nemojte preterati, samo po sebi integralno brašno je malo lepljivo.

Umesite fino testo koje će biti blago gipko i ne previše lepljivo,

Ostavite testo oko 30 - 40 minuta na toplom mestu pokriveno vlažnom pamučnom salvetom da fino naraste.

Od nadošlog testa napravite male pogačice - zemičke ili veknice po želji. Na pleh koji je obložen pek papirom složite pogačice, pokrite vlažnom pamučnom krpom i ostaite još 30 - 35 minuta da nadođu.

Nadošle pogačice zasecite po sredini oštrim nožićem ili žiletom za testo, jedan deo lepinja ili veknica premažite vodom i pospite lanenim semenom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.