U sud stavite seckan krompir, izrendanu šargarepu i nalijte sa pola litra vode pa kuvajte dok povrće ne omekša. Izgnječite ga pa dodajte ostatak vide i mleko, posolite, pobiberite, začinite suvim začinom i kuvajte oko 15 min. Zatim dodajte margarin i seckan peršun.
Posebno umutite jaja sa jogurtom i dodajte u čorbu. Sve dobro izmešajte i sklonite sa vatre.
Sastojci
Za 4 osoba
2 Kom. Krompira
1 Veća Šargarepa
1 Celo Jaje
5 Kašika Jogurta
Po Ukusu Si, biber, suvi začin
40 Gr Margarin
2 Dl Mleka
1 Lit Vode
Priprema
Priprema
U sud stavite seckan krompir, izrendanu šargarepu i nalijte sa pola litra vode pa kuvajte dok povrće ne omekša. Izgnječite ga pa dodajte ostatak vide i mleko, posolite, pobiberite, začinite suvim začinom i kuvajte oko 15 min. Zatim dodajte margarin i seckan peršun.
Posebno umutite jaja sa jogurtom i dodajte u čorbu. Sve dobro izmešajte i sklonite sa vatre.
Poslužite toplo.
Tagovi