Sastojci

Za 6 osoba

Testo

700 g Krompir

150 g Brašno T-400

40 g Margarin

2 komad/a Žumanca

1 supena kašika Vegeta

1 kafena kašičica So

Za pohovanje

2 komad/a Jaja

200 g Brašno T-400

200 g Prezle

Priprema

1.

Krompir skuvati, zajedno sa ljuskom. Kuvan krompir ohladiti, oljuštiti i izgnječiti (kao za pire krompir). U izgnječen krompir dodati kašiku začina, brašno, omekšali margarin i dva žumanceta. Umesiti testo. Po potrebi dodati još brašna. Testo će po malo da se lepi za ruke, pa treba da vam bude brašno uvek blizu.

2.

Uzimati kašikom (koju treba pre svake upotrebe umakati u ulje) testo i stavljati ga na pobrašnjenu ruku. Malo ga raspljeskati i staviti po štapić kačkavalja. Uz pomoć brašna formirati krokete.

3.

Krokete prvo uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih u dubokom ulju, na srednjoj temperaturi. Pržene krokete, kada porumene, vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.

Prijatnooo! 🩷

Tagovi