Sipati u činiju 200 ml mleka, 4 žumanceta i 3 pudinga. Umutiti smesu i dodati je u ključalo mleko koje smo sjedinili sa šećerom. Mutiti da se lepo zgusne, a zatim fil podeliti u dve posude. U jednu polovinu dodati 200 g čokolade i umešati. Filove ostaviti da se ohlade. Za pripremu podloge potrebno je izmešati 100 g maslaca, 110 ml mleka i vanilin šećer. Zatim dodati i 300 g mlevenog keksa i umešati. U prethodno pripremljenom kalupu prečnika 28 cm rasporediti smesu. Istopiti 100 g čokolade u 50 ml mleka i preliti preko podloge od keksa. Ostaviti da se ohladi. Za ohlađene filove penasto umutiti 250 g maslaca i dodati po polovinu u oba fila. Umutiti filove sa maslacem. U žuti fil umešati 100 g oraha i 100 g mlevenog keksa. Premazati žuti fil preko osnove od keksa sa glazurom, a preko žutog fila naneti i braon fil. Za glazuru otopiti 200 g crne čokolade u 300 ml slatke pavlake. Prohladiti glazuru 10-ak minuta i izliti preko torte. Ohladiti par sati u frižideru.
Sastojci
Za 12 osoba
300 g mlevenog keksa
110 ml mleka
100 g maslaca
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g čokolade
50 ml mleka
1 l mleka
3 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
200 g šećera
4 komad/a žumanaca
250 g maslaca
100 g oraha
100 g mlevenog keksa
200 g čokolade
200 g čokolade za kuvanje
300 ml slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Sipati u činiju 200 ml mleka, 4 žumanceta i 3 pudinga. Umutiti smesu i dodati je u ključalo mleko koje smo sjedinili sa šećerom. Mutiti da se lepo zgusne, a zatim fil podeliti u dve posude. U jednu polovinu dodati 200 g čokolade i umešati. Filove ostaviti da se ohlade. Za pripremu podloge potrebno je izmešati 100 g maslaca, 110 ml mleka i vanilin šećer. Zatim dodati i 300 g mlevenog keksa i umešati. U prethodno pripremljenom kalupu prečnika 28 cm rasporediti smesu. Istopiti 100 g čokolade u 50 ml mleka i preliti preko podloge od keksa. Ostaviti da se ohladi. Za ohlađene filove penasto umutiti 250 g maslaca i dodati po polovinu u oba fila. Umutiti filove sa maslacem. U žuti fil umešati 100 g oraha i 100 g mlevenog keksa. Premazati žuti fil preko osnove od keksa sa glazurom, a preko žutog fila naneti i braon fil. Za glazuru otopiti 200 g crne čokolade u 300 ml slatke pavlake. Prohladiti glazuru 10-ak minuta i izliti preko torte. Ohladiti par sati u frižideru.
Tagovi