Sastojci

Za 12 osoba

Osnova od keksa:

300 g mlevenog keksa

110 ml mleka

100 g maslaca

Glazura za osnovu:

100 g čokolade

50 ml mleka

Fil:

1 l mleka

200 g šećera

4 komad/a žumanaca

250 g maslaca

100 g oraha

100 g mlevenog keksa

200 g čokolade

Čokoladna glazura:

200 g čokolade za kuvanje

300 ml slatke pavlake

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

 Sipati u činiju 200 ml mleka, 4 žumanceta i 3 pudinga. Umutiti smesu i dodati je u ključalo mleko koje smo sjedinili sa šećerom. Mutiti da se lepo zgusne, a zatim fil podeliti u dve posude. U jednu polovinu dodati 200 g čokolade i umešati. Filove ostaviti da se ohlade.  Za pripremu podloge potrebno je izmešati 100 g maslaca, 110 ml mleka i vanilin šećer. Zatim dodati i 300 g mlevenog keksa i umešati. U prethodno pripremljenom kalupu prečnika 28 cm rasporediti smesu.  Istopiti 100 g čokolade u 50 ml mleka i preliti preko podloge od keksa. Ostaviti da se ohladi. Za ohlađene filove penasto umutiti 250 g maslaca i dodati po polovinu u oba fila. Umutiti filove sa maslacem.  U žuti fil umešati 100 g oraha i 100 g mlevenog keksa.  Premazati žuti fil preko osnove od keksa sa glazurom, a preko žutog fila naneti i braon fil. Za glazuru otopiti 200 g crne čokolade u 300 ml slatke pavlake. Prohladiti glazuru 10-ak minuta i izliti preko torte. Ohladiti par sati u frižideru.