Suve šljive i urme je potrebno iseckati na veoma sitne komade. Na taj način ih ne treba kuvati, i ne gubi se njihova aroma.
150 gr oraha samleti, a preostalih 50 gr iseckati.
Pripremiti 8 kašika ulja
Biće potrebno 12 kora. Prave se 4 rolnice sa po 3 lista kora.
Priprema sirupa
U 500 ml vode je potrebno prokuvati 350 gr šećera i 1 kesicu vanilin šećera, kako bi se dobio sirup.
Ostaviti da se prohladi.
Priprema rolnica
Za svaku rolnicu idu 3 kore.
Prvu koru poprskamo sa kašikom ulja. Na nju stavljamo drugu koru koju, takođe, porskamo kašikom ulja. Odozgo, stavljamo treću koru, a na nju četvrtinu suvih šljiva, urmi i oraha.
Ovaj postupak ponovimo još 3x.
Rolnice pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 35-40 minuta.
Prelivanje
Tek ispečene kore, dok su još tople, preliti ohlađenim sirupom.
Recept za nagradni konkurs: Podelite najukusnije posne recepte
Sastojci
Za 16 osoba
300 gr suvih šljiva
200 gr oraha
8 kašika ulja
50 gr urmi
1 pakovanje/a kora za pitu
500 ml vode
350 gr šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 komad/a Limun
Naši proizvodi
Priprema
Priprema sastojaka
Suve šljive i urme je potrebno iseckati na veoma sitne komade. Na taj način ih ne treba kuvati, i ne gubi se njihova aroma.
150 gr oraha samleti, a preostalih 50 gr iseckati.
Pripremiti 8 kašika ulja
Biće potrebno 12 kora. Prave se 4 rolnice sa po 3 lista kora.
Priprema sirupa
U 500 ml vode je potrebno prokuvati 350 gr šećera i 1 kesicu vanilin šećera, kako bi se dobio sirup.
Ostaviti da se prohladi.
Priprema rolnica
Za svaku rolnicu idu 3 kore.
Prvu koru poprskamo sa kašikom ulja. Na nju stavljamo drugu koru koju, takođe, porskamo kašikom ulja. Odozgo, stavljamo treću koru, a na nju četvrtinu suvih šljiva, urmi i oraha.
Ovaj postupak ponovimo još 3x.
Rolnice pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 35-40 minuta.
Prelivanje
Tek ispečene kore, dok su još tople, preliti ohlađenim sirupom.
Odozgo staviti isečene kolutove limuna.
Tagovi