Recept za nagradni konkurs: Podelite najukusnije posne recepte

Sastojci

Za 20 osoba

Podloga

500 g četvrtastog posnog keksa

2 dl soka od pomorandže

Fil

1 l soka od pomorandže

250 g Margarin

3-4 komad/a Kivi

2-3 komad/a Banane

Glazura

150 g posne čokolade

3 supena kašika Ulje

Naši proizvodi

Priprema

1.

Izmešati fil za torte od vanile u glatku smesu sa malo soka od pomorandže oduzetog od 1l. Ostatak soka staviti da provri i zakuvati krem. Skuvan krem prekriti folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i onda uz mućenje mikserom dodavati kašiku po kašiku ohlađenog krema.

2.

Ređati:

keks namočen u sok, polovinu fila, banane narezane na tanke kolutiće, keks, ostatak fila, kivi narezan na kolutiće i keks namočen u sok odozgo.

3.

Na laganoj vatri otopiti nalomkanu čokoladu pomešanu sa uljem uz povremeno mešanje.

Pripremljenom glazurom preliti tortu i ostaviti da se glazura ohladi i stegne.