Izmešati fil za torte od vanile u glatku smesu sa malo soka od pomorandže oduzetog od 1l. Ostatak soka staviti da provri i zakuvati krem. Skuvan krem prekriti folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i onda uz mućenje mikserom dodavati kašiku po kašiku ohlađenog krema.
2.
Ređati:
keks namočen u sok, polovinu fila, banane narezane na tanke kolutiće, keks, ostatak fila, kivi narezan na kolutiće i keks namočen u sok odozgo.
3.
Na laganoj vatri otopiti nalomkanu čokoladu pomešanu sa uljem uz povremeno mešanje.
Pripremljenom glazurom preliti tortu i ostaviti da se glazura ohladi i stegne.
Recept za nagradni konkurs: Podelite najukusnije posne recepte
Sastojci
Za 20 osoba
500 g četvrtastog posnog keksa
2 dl soka od pomorandže
1 l soka od pomorandže
1 pakovanje/a Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
250 g Margarin
250 g C Šećer u prahu 250g
3-4 komad/a Kivi
2-3 komad/a Banane
150 g posne čokolade
3 supena kašika Ulje
Naši proizvodi
Priprema
1.
Izmešati fil za torte od vanile u glatku smesu sa malo soka od pomorandže oduzetog od 1l. Ostatak soka staviti da provri i zakuvati krem. Skuvan krem prekriti folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i onda uz mućenje mikserom dodavati kašiku po kašiku ohlađenog krema.
2.
Ređati:
keks namočen u sok, polovinu fila, banane narezane na tanke kolutiće, keks, ostatak fila, kivi narezan na kolutiće i keks namočen u sok odozgo.
3.
Na laganoj vatri otopiti nalomkanu čokoladu pomešanu sa uljem uz povremeno mešanje.
Pripremljenom glazurom preliti tortu i ostaviti da se glazura ohladi i stegne.
Tagovi