Sastojci

Za 12 osoba

Cake pops:

400 g mlevenog keksa

100 g prah šećera

125 ml istopljenog putera

200 ml soka od breskve

1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila

400 g čokolade

3 kafena kašičica ulja

1 pakovanje/a Dr. Oetker gel boje za hranu

1 pakovanje/a Dr. Oetker dekori za kolače 

1 pakovanje/a Slamičice/štapići za cake pops

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Mleveni keks i prah šećer pomešati, zatim umešati puter, na kraju sok od breskve i aromu vanile. Sve umesiti dok ne nastane lepa smesa za rad. Po potrebi dodati još malo soka. 

Od smese formirati kuglice, idealno da budu težine 27-28g.  

Deo čokolade otopiti, umočiti vrh svakog štapića u čokoladu. Štapić zatim ubodete do pola u svaku kuglicu. Na taj način će se štapić “zalepiti” za kuglicu kada se stegne. Pripremljene kuglice sada odložiti u frižider pola sata. 

Nakon toga istopiti ostatak čokolade, na 200g bele čokolade dodati kašičicu ulja a na 200g crne čokolade dodati 2 kašičice ulja. Po želji u belu čokoladu dodati par kapi Dr. Oetker gel boje. 

Svaku kuglicu na štapiću sada pažljivo umakati u čokoladu, zatim je staviti na pek papir. Kuglice ukrasiti dekorima po želji ali nemojte odmah nakon umakanja jer će ukrasi skliznuti. Sačekajte 10ak minuta pa onda ukrasite. Na kraju odložite sve u frižider i čim se stegnu, spremni su za uživanje.