Staviti u lonac sa vodom crni luk i krila. Kuvati na srednjoj temperaturi. Vodite računa da Vam supa ne prokuva naglo i puno. Mnogo su lepše supe koje se kuvaju lagano i duže.
Brokoli i karfiol iseći na sitnije komade, a šargarepu na kolutove.
Ubacivanje povrća
Nakon sto su se krila skuvala, izvadite ih.
Zatim ubacite povrće. Najpre kolutove šargarepe, jer njoj treba najduze da se skuva, i beli luk. Nakon 10 minuta, ubacite karfiol, a nakon 5 min dodajte i brokoli.
Supu začinite po ukusu (so i začin C) i pustite da se kratko kuva na niskoj temperaturi.
Za to vreme sa strane izrendajte 1 veću šargarepu i propržite blago, na malo ulja.
Dodajte proprženu šargarepu u supu.
Sa pilećih krila možete izvaditi meso i ubaciti u supu, a možete ih i iskoristiti za pilav.
Od mesa možete koristiti bilo koji deo piletine. Ovu supu često pravim i od pilećih leđa, prokuvam batake ili čak o celo pile, u zavisnosti od toga šta nam je na meniju za ručak taj dan.
Sastojci
Za 6 osoba
3 komad/a Veće šargarepe
1 glavica Brokolija
1 glavica Karfiola
4-5 čena Belog luka
2-3 komad/a Pilećih krila
1 glavica Crnog luka
Po ukusu Soli, bibera, začina C
Priprema
Priprema sastojaka
Oprati i očistiti svo povrće i pileća krila
Priprema supe
Staviti u lonac sa vodom crni luk i krila. Kuvati na srednjoj temperaturi. Vodite računa da Vam supa ne prokuva naglo i puno. Mnogo su lepše supe koje se kuvaju lagano i duže.
Brokoli i karfiol iseći na sitnije komade, a šargarepu na kolutove.
Ubacivanje povrća
Nakon sto su se krila skuvala, izvadite ih.
Zatim ubacite povrće. Najpre kolutove šargarepe, jer njoj treba najduze da se skuva, i beli luk. Nakon 10 minuta, ubacite karfiol, a nakon 5 min dodajte i brokoli.
Supu začinite po ukusu (so i začin C) i pustite da se kratko kuva na niskoj temperaturi.
Za to vreme sa strane izrendajte 1 veću šargarepu i propržite blago, na malo ulja.
Dodajte proprženu šargarepu u supu.
Sa pilećih krila možete izvaditi meso i ubaciti u supu, a možete ih i iskoristiti za pilav.
Od mesa možete koristiti bilo koji deo piletine. Ovu supu često pravim i od pilećih leđa, prokuvam batake ili čak o celo pile, u zavisnosti od toga šta nam je na meniju za ručak taj dan.
Supa je prelepog ukusa, zdrava i lagana.
Tagovi