Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci:

3 komad/a Veće šargarepe

1 glavica Brokolija

1 glavica Karfiola

4-5 čena Belog luka

2-3 komad/a Pilećih krila

1 glavica Crnog luka

Po ukusu Soli, bibera, začina C

Priprema

Priprema sastojaka

Oprati i očistiti svo povrće i pileća krila

Priprema supe

Staviti u lonac sa vodom crni luk i krila. Kuvati na srednjoj temperaturi. Vodite računa da Vam supa ne prokuva naglo i puno. Mnogo su lepše supe koje se kuvaju lagano i duže.

Brokoli i karfiol iseći na sitnije komade, a šargarepu na kolutove.

Ubacivanje povrća

Nakon sto su se krila skuvala, izvadite ih.

Zatim ubacite povrće. Najpre kolutove šargarepe, jer njoj treba najduze da se skuva, i beli luk. Nakon 10 minuta, ubacite karfiol, a nakon 5 min dodajte i brokoli.

Supu začinite po ukusu (so i začin C) i pustite da se kratko kuva na niskoj temperaturi.

Za to vreme sa strane izrendajte 1 veću šargarepu i propržite blago, na malo ulja.

Dodajte proprženu šargarepu u supu.

Sa pilećih krila možete izvaditi meso i ubaciti u supu, a možete ih i iskoristiti za pilav.

Od mesa možete koristiti bilo koji deo piletine. Ovu supu često pravim i od pilećih leđa, prokuvam batake ili čak o celo pile, u zavisnosti od toga šta nam je na meniju za ručak taj dan.

Supa je prelepog ukusa, zdrava i lagana.