Za pripremu kore: (moj kalup je okrugao i precnika fi - 28cm) (torta je visoka pa prilagoditi svojim mogucnostima)
- Primarno ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni Celzijusa
- U jednu posudu osrednje velicine procediti tecnost iz konzerve Leblebija (Leblebije mozete negde skloniti te ih iskoristiti kako biste pripremili uvek preukusni humus - namaz ^_^)
- U tecnost iz konzerve dodati vanilin secer i kasicicu vanila - ekstrakta
- Mutiti mikserom, isprva na najnizoj brzini a potom postepeno pojacavati intenzitet sve do najsnaznijeg
- Nakon sto tecnost vec otpocne peniti i dobijati formu, postepeno (iz delova) dodavati secer u prahu i nastaviti mutiti sve dok se sav secer ne potrosi
- Mutiti sve dok se ne dobije cvrst sam poput onog od belanaca (moze zahtevati malo duzi proces mucenja nego u slucaju belanaca ^_^)
- Nakon sto se formira cvrst sam, postepeno dodavati (iz vise delova, uz lagano mesanje zicom ili spatulom) prethodno izmesane suve sastojke te ih mesanjem homogenizovati, pazeci pritome da se ne unisti forma pene od sama previse
- Dno kalupa (okruglog) (moj je fi - 28cm), obloziti pek - papirom te postepeno naneti i premazati pripremljenu smesu za koru i staviti da se pece u prethodno zagrejanoj rerni nekih 15 - ak minuta okvirno (svaka rerna pece drugacije) (kora ne bi trebala biti prepecena)
- Ponoviti postupak pripreme za svaku koru i na kraju pecenja ostaviti da se malo ohlade
Za pripremu Vanila fila:
- Pripremiti puding od vanile standardno, uz koriscenje posnog sojinog mleka (bez ukusa ili sa aromom vanile).
- Margarin sobne temperature ili cak malcice meksi od toga umutiti mikserom do kremaste teksture, dodati posno mleko u prahu i secer u prahu te i to homogenizovati lepo.
- Vanila puding i smesu od mleka u prahu i margarina pomesati i onda iznova umutiti lepo mikserom dok se ne razbiju sve grudvice ocvrslog i ohladjenog puding fila i dok ne dobije jos kremastiju teksturu.
Za pripremu Plazma fila:
- Umutiti posni slag u prahu sa vodom / mineralnom vodom
- Dodati sok od jednog manjeg limuna
- Lepo Izmesati limunov sok u slagu
- Dodavati postepeno mleveni, posni Plazma - keks i lepo i njega spatulom umesati, te celu smesu izmesati zajedno
Uputstvo za slaganje torte:
- Prva kora (lepo natopiti podgrejanim posnim mlekom sa rastopljenim vanilin - secerom)
- Plazma fil
- Vanila fil
- Polovina umucenog slaga
- Druga kora (natopiti lepo)
- Plazma fil
- Vanila fil
- Preostali deo umucenog slaga
- Treca kora (lepo natopiti)
- Plazma fil
- Vanila fil
- Tortu ostaviti da prenoci a sutradan je dekorisati po sopstvenom nahodjenju te seci na parcice i servirati
Recept za nagradni konkurs: Podelite najukusnije posne recepte
Sastojci
Za 22 osoba
1 komad/a Konzervirane Leblebije/Slanutak (neophodna je tecnost iz konzerve..Za svaku koru tecnost iz zasebne konzerve))
180 g C Šećer u prahu 250g
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
230g g Brašno T-400
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
2 supena kašika C Pšenični griz 250g
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
800 (od toga odvojiti nekih 5 kasika koje treba dodati u vanila fil) g Posni Slag u prahu
1 (manji) komad/a Limun (Limunov sok)
350 g Plazma - keks (Posna varijanta)
Po potrebi ml Voda / Mineralna Voda (po zelji)
3 kesica/e C Puding sa ukusom vanilina
1 l Posno mleko (Soyino) (Moze i standardno ali i sa aromom vanile)
10 supena kašika Secer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
10 supena kašika Dr. Oetker Gustin
250 g Mleko u Prahu (Posna varijanta..Postoji u prodavnicama zdrave hrane)
100 g C Šećer u prahu 250g
500 ml Posno mleko (Soyino je najbolje)
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu kore: (moj kalup je okrugao i precnika fi - 28cm) (torta je visoka pa prilagoditi svojim mogucnostima)
- Primarno ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni Celzijusa
- U jednu posudu osrednje velicine procediti tecnost iz konzerve Leblebija (Leblebije mozete negde skloniti te ih iskoristiti kako biste pripremili uvek preukusni humus - namaz ^_^)
- U tecnost iz konzerve dodati vanilin secer i kasicicu vanila - ekstrakta
- Mutiti mikserom, isprva na najnizoj brzini a potom postepeno pojacavati intenzitet sve do najsnaznijeg
- Nakon sto tecnost vec otpocne peniti i dobijati formu, postepeno (iz delova) dodavati secer u prahu i nastaviti mutiti sve dok se sav secer ne potrosi
- Mutiti sve dok se ne dobije cvrst sam poput onog od belanaca (moze zahtevati malo duzi proces mucenja nego u slucaju belanaca ^_^)
- Nakon sto se formira cvrst sam, postepeno dodavati (iz vise delova, uz lagano mesanje zicom ili spatulom) prethodno izmesane suve sastojke te ih mesanjem homogenizovati, pazeci pritome da se ne unisti forma pene od sama previse
- Dno kalupa (okruglog) (moj je fi - 28cm), obloziti pek - papirom te postepeno naneti i premazati pripremljenu smesu za koru i staviti da se pece u prethodno zagrejanoj rerni nekih 15 - ak minuta okvirno (svaka rerna pece drugacije) (kora ne bi trebala biti prepecena)
- Ponoviti postupak pripreme za svaku koru i na kraju pecenja ostaviti da se malo ohlade
Za pripremu Vanila fila:
- Pripremiti puding od vanile standardno, uz koriscenje posnog sojinog mleka (bez ukusa ili sa aromom vanile).
- Margarin sobne temperature ili cak malcice meksi od toga umutiti mikserom do kremaste teksture, dodati posno mleko u prahu i secer u prahu te i to homogenizovati lepo.
- Vanila puding i smesu od mleka u prahu i margarina pomesati i onda iznova umutiti lepo mikserom dok se ne razbiju sve grudvice ocvrslog i ohladjenog puding fila i dok ne dobije jos kremastiju teksturu.
Za pripremu Plazma fila:
- Umutiti posni slag u prahu sa vodom / mineralnom vodom
- Dodati sok od jednog manjeg limuna
- Lepo Izmesati limunov sok u slagu
- Dodavati postepeno mleveni, posni Plazma - keks i lepo i njega spatulom umesati, te celu smesu izmesati zajedno
Uputstvo za slaganje torte:
- Prva kora (lepo natopiti podgrejanim posnim mlekom sa rastopljenim vanilin - secerom)
- Plazma fil
- Vanila fil
- Polovina umucenog slaga
- Druga kora (natopiti lepo)
- Plazma fil
- Vanila fil
- Preostali deo umucenog slaga
- Treca kora (lepo natopiti)
- Plazma fil
- Vanila fil
- Tortu ostaviti da prenoci a sutradan je dekorisati po sopstvenom nahodjenju te seci na parcice i servirati
Tagovi