1. Prosejati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Dodati ulje, vodu i so. Mesiti dok se testo ne sjedini i postane glatko i blago lepljivo. Dodavati malo brašna po potrebi. Ostaviti da odstoji 10 minuta u vangli pokrivenoj krpom.
2. Razmesiti pogaču i razvući rukom u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.
3. Premazati pogaču mešavinom vode i ulja. Nožem unakrsno izrezati romboide. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta dok se rerna ne zagreje.
Pečenje
Peći 15 - 20 minuta na 200°C ili dok pogača ne porumeni.
Recept za nagradni konkurs: Podelite najukusnije posne recepte
Sastojci
Za 4 osoba
300 g pšeničnog brašna
6 g Dr. Oetker Prašak za pecivo
150 ml vode
50 ml ulja
1/2 kafena kašičica soli
5 ml ulja
10 ml vode
Naši proizvodi
Priprema
Mešenje
1. Prosejati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Dodati ulje, vodu i so. Mesiti dok se testo ne sjedini i postane glatko i blago lepljivo. Dodavati malo brašna po potrebi. Ostaviti da odstoji 10 minuta u vangli pokrivenoj krpom.
2. Razmesiti pogaču i razvući rukom u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.
3. Premazati pogaču mešavinom vode i ulja. Nožem unakrsno izrezati romboide. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta dok se rerna ne zagreje.
Pečenje
Peći 15 - 20 minuta na 200°C ili dok pogača ne porumeni.
Tagovi