Recept za nagradni konkurs: Podelite najukusnije posne recepte

Sastojci

Za 4 osoba

Testo

300 g pšeničnog brašna

150 ml vode

50 ml ulja

1/2 kafena kašičica soli

Premazivanje pogače

5 ml ulja

10 ml vode

Naši proizvodi

Priprema

Mešenje

1. Prosejati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Dodati ulje, vodu i so. Mesiti dok se testo ne sjedini i postane glatko i blago lepljivo. Dodavati malo brašna po potrebi. Ostaviti da odstoji 10 minuta u vangli pokrivenoj krpom.

2. Razmesiti pogaču i razvući rukom u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.

3. Premazati pogaču mešavinom vode i ulja. Nožem unakrsno izrezati romboide. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta dok se rerna ne zagreje.

Pečenje

Peći 15 - 20 minuta na 200°C ili dok pogača ne porumeni.