Sastojci

Za 12 osoba

Potrebno:

350 g posnog margarina

250 g šećera u prahu

50 ml mleka od badema

2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila

750 g brašna

300 g marmelade od šljiva

1 pakovanje/a Dr. Oetker žute i zelene gel boja

1 pakovanje/a ekstrat kruške

malo komad/a crne čokolade

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

U jedan sud sjedinite brašno i prašak za pecivo. U drugi sud stavite margarin i šećer u prahu. Mikserom umutite, pa dodajte mleko, aromu vanile i brašnom umesite testo. Od testa pravite kruškice i  slažite na pleh, a onda pecite na 180 °C  oko 13-15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Kruškice moraju da ostanu svetle sa gornje strane.

Ostavite da se malo prohlade pa izdubite kako je prikazano u videu.

Kada izdubite, u izdubljeni deo smese dodajte marmeladu. Napunite polutke i sastavljate po dve.

U jednu činiju stavite malo žute boje, a u drugu zelenu. U žutu sipajte aromu kruške i oko 100 ml vode, a u zelenu oko 30 ml. Kruškice dobro premažite vodom gde je aroma, pa premažite gornju stranu žutom bojom, pa delimično zelenom i na kraju istopljenom čokoladom, kao da joj dodajete peckice.

U kristal šećer stavite vanilin šećer i uvaljajte kruškice.

Napomena:

Kruškice su pogodne  i za zamrzavanje, tako da ih možete napraviti ranije.

Umesto bademovog mleka možete koristiti bilo koje biljno mleko.

Koristila sam marmeladu od šljiva ali možete i neku drugu po želji.

Smesu sam sipala u poslastičarsku kesu i tako brže napunila polovine.

Oko 15 g su bile teške polovine pre pečenja.

Od ove smese napravila sam 50 kruškica.

Odvojte 3h za pripremu ovih kolača.