U jedan sud sjedinite brašno i prašak za pecivo. U drugi sud stavite margarin i šećer u prahu. Mikserom umutite, pa dodajte mleko, aromu vanile i brašnom umesite testo. Od testa pravite kruškice i slažite na pleh, a onda pecite na 180 °C oko 13-15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Kruškice moraju da ostanu svetle sa gornje strane.
Ostavite da se malo prohlade pa izdubite kako je prikazano u videu.
Kada izdubite, u izdubljeni deo smese dodajte marmeladu. Napunite polutke i sastavljate po dve.
U jednu činiju stavite malo žute boje, a u drugu zelenu. U žutu sipajte aromu kruške i oko 100 ml vode, a u zelenu oko 30 ml. Kruškice dobro premažite vodom gde je aroma, pa premažite gornju stranu žutom bojom, pa delimično zelenom i na kraju istopljenom čokoladom, kao da joj dodajete peckice.
U kristal šećer stavite vanilin šećer i uvaljajte kruškice.
Napomena:
Kruškice su pogodne i za zamrzavanje, tako da ih možete napraviti ranije.
Umesto bademovog mleka možete koristiti bilo koje biljno mleko.
Koristila sam marmeladu od šljiva ali možete i neku drugu po želji.
Smesu sam sipala u poslastičarsku kesu i tako brže napunila polovine.
Sastojci
Za 12 osoba
350 g posnog margarina
250 g šećera u prahu
50 ml mleka od badema
2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
750 g brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
300 g marmelade od šljiva
1 pakovanje/a Dr. Oetker žute i zelene gel boja
1 pakovanje/a ekstrat kruške
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
malo komad/a crne čokolade
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U jedan sud sjedinite brašno i prašak za pecivo. U drugi sud stavite margarin i šećer u prahu. Mikserom umutite, pa dodajte mleko, aromu vanile i brašnom umesite testo. Od testa pravite kruškice i slažite na pleh, a onda pecite na 180 °C oko 13-15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Kruškice moraju da ostanu svetle sa gornje strane.
Ostavite da se malo prohlade pa izdubite kako je prikazano u videu.
Kada izdubite, u izdubljeni deo smese dodajte marmeladu. Napunite polutke i sastavljate po dve.
U jednu činiju stavite malo žute boje, a u drugu zelenu. U žutu sipajte aromu kruške i oko 100 ml vode, a u zelenu oko 30 ml. Kruškice dobro premažite vodom gde je aroma, pa premažite gornju stranu žutom bojom, pa delimično zelenom i na kraju istopljenom čokoladom, kao da joj dodajete peckice.
U kristal šećer stavite vanilin šećer i uvaljajte kruškice.
Napomena:
Kruškice su pogodne i za zamrzavanje, tako da ih možete napraviti ranije.
Umesto bademovog mleka možete koristiti bilo koje biljno mleko.
Koristila sam marmeladu od šljiva ali možete i neku drugu po želji.
Smesu sam sipala u poslastičarsku kesu i tako brže napunila polovine.
Oko 15 g su bile teške polovine pre pečenja.
Od ove smese napravila sam 50 kruškica.
Odvojte 3h za pripremu ovih kolača.
Tagovi