Za 2 osoba
5 komad/a krompir
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
50 g posni margarin
50 ml ulje
po potrebi voda
Priprema:
Krompir dobro oprari,staviti u lonac,sipati vodu tako da sav krompir bude prekriven vodom i staviti na vatru.
Kuvati vodeći računa da se ne prekuva kako se kasnije tokom prženja ne bi raspadao.
Skloniti sa vatre,ostaviti da se prohladi,pa krompir oljuštiti i iseći na pola(ukoliko je krompir veći iseći na više delova).
Krompir sa jedne strane posoliti,a na drugu stranu naneti suvi bililjni začin.
Margarin i ulje staviti u tiganj,zagrejati i staviti krimpir da se przi.
Pržiti na umerenoj vatru dok ne porumeni sa svih strana.
Skloniti sa vatre i poslužiti.
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Podelite najukusnije posne recepte
Sastojci
Za 2 osoba
5 komad/a krompir
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
50 g posni margarin
50 ml ulje
po potrebi voda
Priprema
Priprema:
Krompir dobro oprari,staviti u lonac,sipati vodu tako da sav krompir bude prekriven vodom i staviti na vatru.
Kuvati vodeći računa da se ne prekuva kako se kasnije tokom prženja ne bi raspadao.
Skloniti sa vatre,ostaviti da se prohladi,pa krompir oljuštiti i iseći na pola(ukoliko je krompir veći iseći na više delova).
Krompir sa jedne strane posoliti,a na drugu stranu naneti suvi bililjni začin.
Margarin i ulje staviti u tiganj,zagrejati i staviti krimpir da se przi.
Pržiti na umerenoj vatru dok ne porumeni sa svih strana.
Skloniti sa vatre i poslužiti.
Prijatno!
Tagovi