Za 10 osoba
1 kg brašno T-400
400 ml belo vino
200 ml ulje
2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 kafena kašičica so
po potrebi mak
po potrebi susam
Priprema:
U dublju posudu usuti brašno,dodati belo vino,ulje,Dr.Oetker prašak za pecivo,posoliti i zamesiti mekše testo.
Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti oklagijo u ooblik pravougaonika.
Zatim iseći na kocke,pa na svaku kocku staviti susam te razviti oklagijom kaki bi se susam zalepio za testo.
Zatim okrenuti na drugu stranu i naneti mak,pa opet razviti oklagijom kako bi se mak zalepio za testo.
Seći na štapiće,pa ih uvijati i poređati u pleh obložen pek-papirom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta(zavisno od toga koliko želite da štapići budu hrskavi).
Gotove štapiće izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,servirati i poslužiti.
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Podelite najukusnije posne recepte
Sastojci
Za 10 osoba
1 kg brašno T-400
400 ml belo vino
200 ml ulje
2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 kafena kašičica so
po potrebi mak
po potrebi susam
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U dublju posudu usuti brašno,dodati belo vino,ulje,Dr.Oetker prašak za pecivo,posoliti i zamesiti mekše testo.
Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti oklagijo u ooblik pravougaonika.
Zatim iseći na kocke,pa na svaku kocku staviti susam te razviti oklagijom kaki bi se susam zalepio za testo.
Zatim okrenuti na drugu stranu i naneti mak,pa opet razviti oklagijom kako bi se mak zalepio za testo.
Seći na štapiće,pa ih uvijati i poređati u pleh obložen pek-papirom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta(zavisno od toga koliko želite da štapići budu hrskavi).
Gotove štapiće izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,servirati i poslužiti.
Prijatno!
Tagovi