Dodajte šećer, vanilin šećer, marmaladu od kajsija, mlevene orahe, cimet, ulje i kiselu vodu, pa posle promešajte.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i soli, te dodajte u posudu sa šargarepom i sve još jednom izmešajte.
Pripremljenu smesu sipajte u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju (moja je 20 x 30 cm), poravnajte, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35 minuta.
Izvadite, premažite pečen kolač marmeladom od kajsija, te pospite mlevenim orasima.
Ohlađen posni kolač sa šargarepom i orasima isecite na komade željene veličine i poslužite.
Sastojci
Za 24 osoba
200 g rendane šargarepe
180 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
40 g marmelade od kajsija
1 kafena kašičica Dr. Oetker Mleveni cimet
80 ml ulja
100 g mlevenih oraha
2.5 dl kisele vode
400 g brašna
2 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kafena kašičica C Soda bikarbona
1 prstohvat/a soli
50 g marmelade od kajsija
25 g mlevenih oraha
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Oljuštite, te sitno narendajte šargarepu.
Dodajte šećer, vanilin šećer, marmaladu od kajsija, mlevene orahe, cimet, ulje i kiselu vodu, pa posle promešajte.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i soli, te dodajte u posudu sa šargarepom i sve još jednom izmešajte.
Pripremljenu smesu sipajte u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju (moja je 20 x 30 cm), poravnajte, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35 minuta.
Izvadite, premažite pečen kolač marmeladom od kajsija, te pospite mlevenim orasima.
Ohlađen posni kolač sa šargarepom i orasima isecite na komade željene veličine i poslužite.
Tagovi