Pri kraju kuvanja supe oštrim nožem iseckati dve glavice luka na vrlo tanka rebarca, malo posoliti, promešati i ostaviti najmanje pola sata. Poklopiti činiju, ili je prekriti plastičnom folijom, da se miris luka ne bi širio.
Rukom iscediti luk koji će pustiti tečnost, pa ga staviti u čistu činiju. Dodati u istu činiju ohladjenu junetinu iz supe, koju smo rukama iscepkali na komadiće, odnosno vlakna, izbegavajući žilice. Dodati na kockice iseckane kisele krastavce, a količina će zavisiti od njihove veličine. Važno je da crni luk i iseckani kiseli krastavci budu dobro oceđeni, da ne bi razvodnili salatu.
Dodati majonez, senf, so, biber i iseckan peršun, promešati, probati i dosoliti ako je potrebno. Ostaviti salatu da se ohladi u frižideru.
Sastojci
Za 4 osoba
300 g kuvanog junećeg mesa od rozbratne ili grudi
2 glavice crnog luka srednje veličine
6-10 kornišona
1 kafena kašičica senfa
3-4 kašike majoneza
1 prstohvat bibera
1/2 kafene kašičice soli
1 kašika iseckanog peršuna
Priprema
Priprema goveđe salate:
Skuvati goveđu supu.
Pri kraju kuvanja supe oštrim nožem iseckati dve glavice luka na vrlo tanka rebarca, malo posoliti, promešati i ostaviti najmanje pola sata. Poklopiti činiju, ili je prekriti plastičnom folijom, da se miris luka ne bi širio.
Rukom iscediti luk koji će pustiti tečnost, pa ga staviti u čistu činiju. Dodati u istu činiju ohladjenu junetinu iz supe, koju smo rukama iscepkali na komadiće, odnosno vlakna, izbegavajući žilice. Dodati na kockice iseckane kisele krastavce, a količina će zavisiti od njihove veličine. Važno je da crni luk i iseckani kiseli krastavci budu dobro oceđeni, da ne bi razvodnili salatu.
Dodati majonez, senf, so, biber i iseckan peršun, promešati, probati i dosoliti ako je potrebno. Ostaviti salatu da se ohladi u frižideru.
...
...
Tagovi