Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno je:

300 g kuvanog junećeg mesa od rozbratne ili grudi

2 glavice crnog luka srednje veličine

6-10 kornišona

1 kafena kašičica senfa

3-4 kašike majoneza

1 prstohvat bibera

1/2 kafene kašičice soli

1 kašika iseckanog peršuna

Priprema

Priprema goveđe salate:

Skuvati goveđu supu. 

Pri kraju kuvanja supe oštrim nožem iseckati dve glavice luka na vrlo tanka rebarca, malo posoliti, promešati i ostaviti najmanje pola sata. Poklopiti činiju, ili je prekriti plastičnom folijom, da se miris luka ne bi širio. 

Rukom iscediti luk koji će pustiti tečnost, pa ga staviti u čistu činiju. Dodati u istu činiju ohladjenu junetinu iz supe, koju smo rukama iscepkali na komadiće, odnosno vlakna, izbegavajući žilice. Dodati na kockice iseckane kisele krastavce, a količina će zavisiti od njihove veličine. Važno je da crni luk i iseckani kiseli krastavci budu dobro oceđeni, da ne bi razvodnili salatu. 

Dodati majonez, senf, so, biber i iseckan peršun, promešati, probati i dosoliti ako je potrebno. Ostaviti salatu da se ohladi u frižideru.

...

...