Kore iseći na veličinu tepsije u kojoj ćemo slagati česnicu, mi smo koristili tepsiju dimenzija 25x35 cm.
U većoj činiji pomešati orahe, suvo grožđe, šećer, vanilin šećer i cimet.
Prvu koru staviti na pouljenu tepsiju, premazati je uljem, pa staviti drugu koru koju treba poprskati kiselom vodom. Na nju ravnomerno staviti 3 - 4 kašike fila. Ponoviti postupak. Svaki drugi red fila zaliti sa malo meda. Kada se utroši polovina sastojaka, staviti novčić na fil, pa nastaviti. Ponavljati postupak dok se ne utroše svi sastojci. Poslednju koru premazati uljem i iseći česnicu pre pečenja.
Peći 30 minuta na 180 stepeni.
U pola šoljice meda staviti 50 ml vruće vode i promešati. Time zaliti česnicu kada se izvadi iz rerne.
Sastojci
Za 12 osoba
500 g tankih kora
400 g mlevenih oraha
200 g suvog grožđa
200 g šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Mleveni cimet
20 g meda
100 ml ulja
100 g kisele pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Kore iseći na veličinu tepsije u kojoj ćemo slagati česnicu, mi smo koristili tepsiju dimenzija 25x35 cm.
U većoj činiji pomešati orahe, suvo grožđe, šećer, vanilin šećer i cimet.
Prvu koru staviti na pouljenu tepsiju, premazati je uljem, pa staviti drugu koru koju treba poprskati kiselom vodom. Na nju ravnomerno staviti 3 - 4 kašike fila. Ponoviti postupak. Svaki drugi red fila zaliti sa malo meda. Kada se utroši polovina sastojaka, staviti novčić na fil, pa nastaviti. Ponavljati postupak dok se ne utroše svi sastojci. Poslednju koru premazati uljem i iseći česnicu pre pečenja.
Peći 30 minuta na 180 stepeni.
U pola šoljice meda staviti 50 ml vruće vode i promešati. Time zaliti česnicu kada se izvadi iz rerne.
Tagovi