Pomešati mlaku vodu, mlako mleko, so, šećer i kvasac. Pripremljenu smesu sipati u brašno pa izmešati. Dodati belance i ulje i izmešati kašikom.
2.
Umesiti testo rukama. Pokriti samolepljivom folijom i krpom i ostaviti 35 minuta da odmori.
3.
Premesiti testo, podeliti na dva dela, svaki deo razviti u koru debljine oko 1/2cm i premazati otopljenim maslacem. Koru preklopiti na 3 dela popreko pa na 3 dela uzdužno (kao kad spremate salčiće ili lisnato testo), prekrijte folijom i ostavite 15 minuta.
4.
Preklopljeni deo opet razvijte u koru na pobrašnjenoj površini i pospite narendanim kačkavaljem.
5.
Zavijte rolat i isecite ga na rolnice.
6.
Rolnice poređajte u pleh na pek papir. Isto uradite i sa drugim delom testa. Prekrijte pecivo samolepljivom folijom i ostavite da odmori još 10 minuta.
Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca
Sastojci
Za 8 osoba
2 dl mleka
2 dl vode
2 supena kašika šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
650 g brašna
1 kafena kašičica soli
1 dl Ulje
70 g Maslac
1 komad/a Belanca
200-250 g Kačkavalj
1 komad/a Žumanca
malo Kim
Naši proizvodi
Priprema
1.
Pomešati mlaku vodu, mlako mleko, so, šećer i kvasac. Pripremljenu smesu sipati u brašno pa izmešati. Dodati belance i ulje i izmešati kašikom.
2.
Umesiti testo rukama. Pokriti samolepljivom folijom i krpom i ostaviti 35 minuta da odmori.
3.
Premesiti testo, podeliti na dva dela, svaki deo razviti u koru debljine oko 1/2cm i premazati otopljenim maslacem. Koru preklopiti na 3 dela popreko pa na 3 dela uzdužno (kao kad spremate salčiće ili lisnato testo), prekrijte folijom i ostavite 15 minuta.
4.
Preklopljeni deo opet razvijte u koru na pobrašnjenoj površini i pospite narendanim kačkavaljem.
5.
Zavijte rolat i isecite ga na rolnice.
6.
Rolnice poređajte u pleh na pek papir. Isto uradite i sa drugim delom testa. Prekrijte pecivo samolepljivom folijom i ostavite da odmori još 10 minuta.
7.
Rolnice premažite žumancetom i pospite kimom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180C 35 minuta.
Tagovi