U posudu u kojoj ce se kuvati krema sipati 1,5 l mleka i pustiti da prokuva.Tada ga premestiti na drugu posudu na kojoj ce se dalje krema kuvati na pari.ipremiti tri posude za mucenje.U jednoj umutiti puding,brasno,gustin,vanilin secer i 10 kasika secera.Razmutiti sa 2,5 dl mleka (koje vam je ostalo od one 2 l ).U drugoj posudi umutiti zumanca i 6 kasika secera dok ne postane penasto dodati liker,rum,ekstrat od vanile pa razrediti sa 2,5 dl mleka.
priprema:2:
U trecoj posudi ostaviti odvojena belanca.posle ih umutiti
priprema3:
U prokuvano mleko polako dodati prvo smesu zumanaca i secera a odmah zatim i smesu od brasna i gustina.Kuvati na pari mesajuci dok se ne pocne zgusnjavati a tada mikserom umutiti kremu dok se ne zgusne do kraja (tako ce se izbeci stvaranje grudvica).Vrucu kremu poklopiti,tada izmutiti belanca u cvrst sneg.Lagano umesati belanca kasiku po kasiku u jos vrucu kremu i dobro izmesati.
priprema4:
Razviti lisnato testo i ispeci dve kore
priprema5:
U veci dublji pleh staviti koru -( mozete staviti i petit beure keks umesto kore )- pa na nju staviti kremu -(krema je dosta tecna ali nemojte da vas to brine jer ce se stegnuti nakon hladjenja )
priprema6:
Ostavtiti da se ohladiti i dobro stegne pa onda na kremu staviti drugu koru-( ne mora ako ne zelite ja sam pravila ovako )
serviranje:
.Kada se krempita stegla posuti secerom u prahu posluziti ovu kremastu poslasticu.PRIJATNO
savet:
Umesto kora mozete koristiti keks,ja sam koristila lisnato testo dva pakovanja jer sam pravila 4 kore dve za krempitu dve za sampitu
Sastojci
Za 16 osoba
2 l Mleko
10 pakovanje/a Jaja
3 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
4 supena kašika Brašno T-400
4 supena kašika Dr. Oetker Gustin
16 supena kašika Šećer
3 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 pakovanje/a lisnato testo
1 supena kašika Limun (Limunov sok)
1 supena kašika liker
1 supena kašika Dr. Oetker Aroma vanila
50 g C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U posudu u kojoj ce se kuvati krema sipati 1,5 l mleka i pustiti da prokuva.Tada ga premestiti na drugu posudu na kojoj ce se dalje krema kuvati na pari.ipremiti tri posude za mucenje.U jednoj umutiti puding,brasno,gustin,vanilin secer i 10 kasika secera.Razmutiti sa 2,5 dl mleka (koje vam je ostalo od one 2 l ).U drugoj posudi umutiti zumanca i 6 kasika secera dok ne postane penasto dodati liker,rum,ekstrat od vanile pa razrediti sa 2,5 dl mleka.
priprema:2:
U trecoj posudi ostaviti odvojena belanca.posle ih umutiti
priprema3:
U prokuvano mleko polako dodati prvo smesu zumanaca i secera a odmah zatim i smesu od brasna i gustina.Kuvati na pari mesajuci dok se ne pocne zgusnjavati a tada mikserom umutiti kremu dok se ne zgusne do kraja (tako ce se izbeci stvaranje grudvica).Vrucu kremu poklopiti,tada izmutiti belanca u cvrst sneg.Lagano umesati belanca kasiku po kasiku u jos vrucu kremu i dobro izmesati.
priprema4:
Razviti lisnato testo i ispeci dve kore
priprema5:
U veci dublji pleh staviti koru -( mozete staviti i petit beure keks umesto kore )- pa na nju staviti kremu -(krema je dosta tecna ali nemojte da vas to brine jer ce se stegnuti nakon hladjenja )
priprema6:
Ostavtiti da se ohladiti i dobro stegne pa onda na kremu staviti drugu koru-( ne mora ako ne zelite ja sam pravila ovako )
serviranje:
.Kada se krempita stegla posuti secerom u prahu posluziti ovu kremastu poslasticu.PRIJATNO
savet:
Umesto kora mozete koristiti keks,ja sam koristila lisnato testo dva pakovanja jer sam pravila 4 kore dve za krempitu dve za sampitu
Tagovi