Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca

Sastojci

Za 4 osoba

Fil

100 g Pirinač

70 g Ljuspice soje

1 komad/a Luk

1 komad/a Šargarepa

1 malo Ulje

1,5 kafena kašičica Aleva paprika

Ostalo

10 tak komad/a Suve paprike

1 malo Ulje

1 supena kašika Aleva paprika

2 supena kašika Brašno T-400

Priprema

Spremanje paprika, soje i pirinča.

Potopiti paprike u vruću vodu da se opuste. Preliti ljuspice soje toplom vodom da odstoje 10tak minuta. Obariti pirinač.

Priprema fila

Na malo ulja prodi stati luk, dodati narendanu šargarepu, dodati ocenjene ljuspice soje i obdareni pirinač. Dodati začine, so, biber, alevu i uprziti lepo.

Punjenje

Napuniti paprike kada se fil malo prohladi. Napaviti zaprsku pa joj dodati oko pola litre vode i dobro promešati da nema grudvica. Preliti paprike i poklopiti folijom. Staviti da se pece oko 30 minuta na 200 stepeni a zatim otklopiti pa peći još 15tak minuta da se paprike zapeku.