Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca
Sastojci
Za 4 osoba
Fil
100 g
Pirinač
70 g
Ljuspice soje
1 komad/a
Luk
1 komad/a
Šargarepa
1 malo
Ulje
1,5 kafena kašičica
Aleva paprika
Ostalo
10 tak komad/a
Suve paprike
1 malo
Ulje
1 supena kašika
Aleva paprika
2 supena kašika
Brašno T-400
Priprema
Spremanje paprika, soje i pirinča.
Potopiti paprike u vruću vodu da se opuste. Preliti ljuspice soje toplom vodom da odstoje 10tak minuta. Obariti pirinač.
Priprema fila
Na malo ulja prodi stati luk, dodati narendanu šargarepu, dodati ocenjene ljuspice soje i obdareni pirinač. Dodati začine, so, biber, alevu i uprziti lepo.
Punjenje
Napuniti paprike kada se fil malo prohladi. Napaviti zaprsku pa joj dodati oko pola litre vode i dobro promešati da nema grudvica. Preliti paprike i poklopiti folijom. Staviti da se pece oko 30 minuta na 200 stepeni a zatim otklopiti pa peći još 15tak minuta da se paprike zapeku.
Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca
Sastojci
Za 4 osoba
100 g Pirinač
70 g Ljuspice soje
1 komad/a Luk
1 komad/a Šargarepa
1 malo Ulje
1,5 kafena kašičica Aleva paprika
10 tak komad/a Suve paprike
1 malo Ulje
1 supena kašika Aleva paprika
2 supena kašika Brašno T-400
Priprema
Spremanje paprika, soje i pirinča.
Potopiti paprike u vruću vodu da se opuste. Preliti ljuspice soje toplom vodom da odstoje 10tak minuta. Obariti pirinač.
Priprema fila
Na malo ulja prodi stati luk, dodati narendanu šargarepu, dodati ocenjene ljuspice soje i obdareni pirinač. Dodati začine, so, biber, alevu i uprziti lepo.
Punjenje
Napuniti paprike kada se fil malo prohladi. Napaviti zaprsku pa joj dodati oko pola litre vode i dobro promešati da nema grudvica. Preliti paprike i poklopiti folijom. Staviti da se pece oko 30 minuta na 200 stepeni a zatim otklopiti pa peći još 15tak minuta da se paprike zapeku.
Tagovi