Pasulj uveče potopiti u vodu. Ujutru vodu prosuti i sipati novu. Prokuvati i tu vodu opet prosuti.
Naliti lonac vodom dodati so i lorber 8 kuvati pasulj na tihoj vatri dok zrno ne omekne.
Luk proprziti na ulju. Dodati jednu šargarepu seckanu na kockice im, a drugu narendanu. Praziluk iseckati i dodati. Dinstati povrće dok ne omekša. Dodati procedjen pasulj i pomesati sa povrćem. Zaciniti po ukusu, so, biber, začin C... Presti u vatrostalnu ili zemljanu posudu. Na ulju kratko propržiti beli luk i alevu papriku, pa ovom zaprskom preliti pasulj. Dodati malo vode u kojoj se pasulj kuvao i sve dobro promešati.
Prebranac staviti u rernu da se zapeče nekih sat vremena. Prijatno! 😊
Sastojci
Za 8 osoba
500 g Krupnog pasulja
3 listica Lorbera
1 kafena kašičica Bibera
1 veci Praziluk
3-4 veče glavice Luka
2 Sargarepe
1 kafena kašičica Soli
1 supena kašika Začina C
4-5 supena kašika Ulja
1 supena kašika Aleve paprike
2-3 cena Belog luka
Priprema
Priprema
Pasulj uveče potopiti u vodu. Ujutru vodu prosuti i sipati novu. Prokuvati i tu vodu opet prosuti.
Naliti lonac vodom dodati so i lorber 8 kuvati pasulj na tihoj vatri dok zrno ne omekne.
Luk proprziti na ulju. Dodati jednu šargarepu seckanu na kockice im, a drugu narendanu. Praziluk iseckati i dodati. Dinstati povrće dok ne omekša. Dodati procedjen pasulj i pomesati sa povrćem. Zaciniti po ukusu, so, biber, začin C... Presti u vatrostalnu ili zemljanu posudu. Na ulju kratko propržiti beli luk i alevu papriku, pa ovom zaprskom preliti pasulj. Dodati malo vode u kojoj se pasulj kuvao i sve dobro promešati.
Prebranac staviti u rernu da se zapeče nekih sat vremena. Prijatno! 😊