Sastojci

Za 8 osoba

Potrebno je

500 g Krupnog pasulja

3 listica Lorbera

1 kafena kašičica Bibera

1 veci Praziluk

3-4 veče glavice Luka

2 Sargarepe

1 kafena kašičica Soli

1 supena kašika Začina C

Zaprska

4-5 supena kašika Ulja

1 supena kašika Aleve paprike

2-3 cena Belog luka

Priprema

Priprema

Pasulj uveče potopiti u vodu. Ujutru vodu prosuti i sipati novu. Prokuvati i tu vodu opet prosuti.

Naliti lonac vodom dodati so i lorber 8 kuvati pasulj na tihoj vatri dok zrno ne omekne.

Luk proprziti na ulju. Dodati jednu šargarepu seckanu na kockice im, a drugu narendanu. Praziluk iseckati i dodati. Dinstati povrće dok ne omekša. Dodati procedjen pasulj i pomesati sa povrćem. Zaciniti po ukusu, so, biber, začin C... Presti u vatrostalnu ili zemljanu posudu. Na ulju kratko propržiti beli luk i alevu papriku, pa ovom zaprskom preliti pasulj. Dodati malo vode u kojoj se pasulj kuvao i sve dobro promešati.

Prebranac staviti u rernu da se zapeče nekih sat vremena. Prijatno! 😊