Umutiti viljuskom ili živom dva jaja, dodati so, prasak za pecivo i brašno pa dodavati vodu i lepo promešati da nema grudvica. Zatim dodati susam. Piletinu iseći na tracice pa umešati u smesu. Prziti na zagrejanom ulju dok ne dobije finu zlatnu boju sa obe strane. Može se spremati i u rerni.
Sastojci
Za 4 osoba
2 komad/a Jaja
3 supena kašika Kukuruzno brašno
4 supena kašika Brašno T-400
1/2 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kafena kašičica Sol
100 ml Voda
80 g Susam
1/2 kg Pileci file
100-200 ml Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Prirpema poha
Umutiti viljuskom ili živom dva jaja, dodati so, prasak za pecivo i brašno pa dodavati vodu i lepo promešati da nema grudvica. Zatim dodati susam. Piletinu iseći na tracice pa umešati u smesu. Prziti na zagrejanom ulju dok ne dobije finu zlatnu boju sa obe strane. Može se spremati i u rerni.
Tagovi