Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca

Sastojci

Za 4 osoba

Testo

150 ml Mleko

1 kafena kašičica Šećer

2 komad/a Jaja

80 g Margarin

250 ml Voda

700 g Brašno T-400

30 ml Ulje

2 kafena kašičica So

Nadev

200 g Gauda

200 g Stišnjene šunke

90 g Kečap pizza

1 prstohvat/a Origano

Premazivanje

80 g Margarin za mazanje

1 komad/a Žumanca

15 g Susam

Naši proizvodi

Priprema

Testo

Pomešati mlako mleko, šećer, kvasac i malo brašna, ostaviti par minuta da odstoji. Dodati jaja, otopljen margarin, mlaku vodu, so i postepeno dodavati brašno dok ne formiramo mekano testo. Prelijemo sa uljem i ostavimo 20 minuta.

Kada testo nadodje, premesimo ga i podelimo na 6 jednakih delova i ostavimo još 5 minuta.

Svaki deo malo razvučemo i premažemo 5 delova sa margarinom za mazanje, slažemo jednu na drugu, a nepremazani deo stavljamo poslednji.

Razvučemo u krug i isečemo na 32 jednaka dela.

Filovanje

Izrendamo gaudu i stišnjenu šunku, pomešamo sa pizza kečapamo i gaudom i filujemo kiflice.

Umutimo 1 žumance i premažemo kiflice i pospemo susamom.

Pečenje

Rernu zagrejemo na 180° I pečemo kiflice 15-20 minuta, dok ne porumene.