Pomešati mlako mleko, šećer, kvasac i malo brašna, ostaviti par minuta da odstoji. Dodati jaja, otopljen margarin, mlaku vodu, so i postepeno dodavati brašno dok ne formiramo mekano testo. Prelijemo sa uljem i ostavimo 20 minuta.
Kada testo nadodje, premesimo ga i podelimo na 6 jednakih delova i ostavimo još 5 minuta.
Svaki deo malo razvučemo i premažemo 5 delova sa margarinom za mazanje, slažemo jednu na drugu, a nepremazani deo stavljamo poslednji.
Razvučemo u krug i isečemo na 32 jednaka dela.
Filovanje
Izrendamo gaudu i stišnjenu šunku, pomešamo sa pizza kečapamo i gaudom i filujemo kiflice.
Umutimo 1 žumance i premažemo kiflice i pospemo susamom.
Pečenje
Rernu zagrejemo na 180° I pečemo kiflice 15-20 minuta, dok ne porumene.
Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca
Sastojci
Za 4 osoba
8 g Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
150 ml Mleko
1 kafena kašičica Šećer
2 komad/a Jaja
80 g Margarin
250 ml Voda
700 g Brašno T-400
30 ml Ulje
2 kafena kašičica So
200 g Gauda
200 g Stišnjene šunke
90 g Kečap pizza
1 prstohvat/a Origano
80 g Margarin za mazanje
1 komad/a Žumanca
15 g Susam
Naši proizvodi
Priprema
Testo
Pomešati mlako mleko, šećer, kvasac i malo brašna, ostaviti par minuta da odstoji. Dodati jaja, otopljen margarin, mlaku vodu, so i postepeno dodavati brašno dok ne formiramo mekano testo. Prelijemo sa uljem i ostavimo 20 minuta.
Kada testo nadodje, premesimo ga i podelimo na 6 jednakih delova i ostavimo još 5 minuta.
Svaki deo malo razvučemo i premažemo 5 delova sa margarinom za mazanje, slažemo jednu na drugu, a nepremazani deo stavljamo poslednji.
Razvučemo u krug i isečemo na 32 jednaka dela.
Filovanje
Izrendamo gaudu i stišnjenu šunku, pomešamo sa pizza kečapamo i gaudom i filujemo kiflice.
Umutimo 1 žumance i premažemo kiflice i pospemo susamom.
Pečenje
Rernu zagrejemo na 180° I pečemo kiflice 15-20 minuta, dok ne porumene.
Tagovi