300 g
Crvenog voca (maline, ribizle, borovnice...)
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Pomesati sve sastojke sem margarina. Margarin rukama trljati u suve sastojke i gnjeciti dok se sve dobro ne pomeša. Sipati smesu na papir za pecenje. Prekriti drugim papirom i polako razvuci pravougaonik veličine tepsije u kojoj pecete. Ne treba da je veća od 40x 30.
Ostaviti jednu šolju testa za gornju koru.
Fil
Jogurt pomesati sa gustinom i secerom da ne bude grudvica. Sipati preko kore. Odozgo poredjati voće pa posuti ostatkom testa.
Peci na 190 stepeni oko 40 minuta.
Ostaviti da se kolac dobro ohladi pa seci na kocke i sluziti. Prijatno! 😊
Sastojci
Za 20 osoba
200 g Brasna
150 g Ovsenih pahuljica
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 prstohvat/a Soli
200 g Smeđeg secera
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
1 Limun (kora)
190 g Margarina
1 l Jogurta
6 supena kašika Secera
6 supena kašika Dr. Oetker Gustin
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
300 g Crvenog voca (maline, ribizle, borovnice...)
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Pomesati sve sastojke sem margarina. Margarin rukama trljati u suve sastojke i gnjeciti dok se sve dobro ne pomeša. Sipati smesu na papir za pecenje. Prekriti drugim papirom i polako razvuci pravougaonik veličine tepsije u kojoj pecete. Ne treba da je veća od 40x 30.
Ostaviti jednu šolju testa za gornju koru.
Fil
Jogurt pomesati sa gustinom i secerom da ne bude grudvica. Sipati preko kore. Odozgo poredjati voće pa posuti ostatkom testa.
Peci na 190 stepeni oko 40 minuta.
Ostaviti da se kolac dobro ohladi pa seci na kocke i sluziti. Prijatno! 😊