Sastojci

Za 12 osoba

Kora:

6 komad/a belanaca

120 g šećera

60 g brašna

100 g C Kokos

Fil:

6 komad/a žumanaca

600 ml mleka

200 g putera

300 ml slatke pavlake

Dodatno:

100 g keksa

100 ml mleka

Naši proizvodi

Priprema

Kora:

Umutiti belanca, dodati im šećer i vanilin šećer, pa mutiti još nekoliko minuta. Postepeno dodavati prašak za pecivo, brašno i kokos. Sve zajedno umešati i od smese formirati koru prečnika 24 cm. Koru peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta.

Fil:

Umešati žumanca, mleko, puding i skuvati na srednjoj vatri, mešati sve vreme. Skinuti sa vatre i ohladiti do sobne temperature. Umutiti šećer u prahu sa puterom. Umutiti slatku pavlaku, dodati joj prohlađen puding, a zatim spojiti sa umućenim puterom. Ređanje: Kora, pola fila, keks natopljen mlekom, pola fila. Gornji sloj posuti kokosom. Ohladiti i služiti.