Umutiti belanca, dodati im šećer i vanilin šećer, pa mutiti još nekoliko minuta. Postepeno dodavati prašak za pecivo, brašno i kokos. Sve zajedno umešati i od smese formirati koru prečnika 24 cm. Koru peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta.
Fil:
Umešati žumanca, mleko, puding i skuvati na srednjoj vatri, mešati sve vreme. Skinuti sa vatre i ohladiti do sobne temperature. Umutiti šećer u prahu sa puterom. Umutiti slatku pavlaku, dodati joj prohlađen puding, a zatim spojiti sa umućenim puterom. Ređanje: Kora, pola fila, keks natopljen mlekom, pola fila. Gornji sloj posuti kokosom. Ohladiti i služiti.
Sastojci
Za 12 osoba
6 komad/a belanaca
120 g šećera
1 kesica/e C Vanilin šećer
60 g brašna
1 kesica/e C Prašak za pecivo
100 g C Kokos
6 komad/a žumanaca
3 kesica/e C Puding sa ukusom vanilina
600 ml mleka
200 g C Šećer u prahu 250g
200 g putera
300 ml slatke pavlake
100 g keksa
100 ml mleka
50 g C Kokos
Naši proizvodi
Priprema
Kora:
Umutiti belanca, dodati im šećer i vanilin šećer, pa mutiti još nekoliko minuta. Postepeno dodavati prašak za pecivo, brašno i kokos. Sve zajedno umešati i od smese formirati koru prečnika 24 cm. Koru peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta.
Fil:
Umešati žumanca, mleko, puding i skuvati na srednjoj vatri, mešati sve vreme. Skinuti sa vatre i ohladiti do sobne temperature. Umutiti šećer u prahu sa puterom. Umutiti slatku pavlaku, dodati joj prohlađen puding, a zatim spojiti sa umućenim puterom. Ređanje: Kora, pola fila, keks natopljen mlekom, pola fila. Gornji sloj posuti kokosom. Ohladiti i služiti.
Tagovi