Na masti prodinstajte sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove pa dodajte krompir isečen na manje komade, opran pirinač, alevu papriku, so, biber, lovorov list, suvi začin i sok od paradajza. Sve dobro izmešajte.
Zatim nalijte vodom da sve ogrezne i polupoklopljeno kuvajte dok krompir i pirinač ne omekšaju. Po potrebi dolijte malo vruće vode. Pri kraju dodajte seckan beli luk i pešunov list.
Sastojci
Za 4 osoba
4-5 kom. krompira
1-2 kom. šargarepe
1 veća glavica crnog luka
oko 100 gr pirinča
po želji soka od paradajza
2 čena belog luka
po ukusu so, biber, lovor, suvi začin i peršun
1 ravna kašika masti
Priprema
Priprema:
Na masti prodinstajte sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove pa dodajte krompir isečen na manje komade, opran pirinač, alevu papriku, so, biber, lovorov list, suvi začin i sok od paradajza. Sve dobro izmešajte.
Zatim nalijte vodom da sve ogrezne i polupoklopljeno kuvajte dok krompir i pirinač ne omekšaju. Po potrebi dolijte malo vruće vode. Pri kraju dodajte seckan beli luk i pešunov list.
Poslužite uz sezonsku salatu.
Tagovi