Testo: U posudu dodajte 150gr šećera, 500gr brašna, kafenu kašičicu soli, prašak za pecivo i pomešajte. Potom dodajte 75gr otopljenog margarina, 2 jaja i sjedinite. U činiju dodajte 250ml toplog mleka i 1/2 kockicu svežeg kvasca ili 1 kesicu suvog. Ostavite 5min sa strane. Kada kvasac nadođe, prelijte u posudu sa prethodnim sastojcima i umesite koliko možete. Ja sam koristila za to mikser. Nakon par minuta mešanja dodajte postepeno 200gr brašna i 125ml mleka. Kada je testo gotovo, odložite ga sa strane da naraste.
°• Priprema:
Fil sa makom:
U posudu dodajte 200gr maka i prethodno 100ml mleka koji ste zagrejali sa 100gr šećera. Sjediniti i ostaviti sa strane da se skroz ohladi.
°• Priprema:
Fil sa orasima: U posudu dodajte 250gr oraha i prethodno 100ml mleka koji ste zagrejali sa 100gr šećera. Sjediniti i ostaviti sa strane da se skroz ohladi.
°• Priprema:
Kada su vam smese ohlađene, možete da nanesete fil. Ja sam štrudle premazala žumancem (vi možete isto, ukoliko želite).Testo se prvih 10min peče na 150°C nakon toga se temperatura povećava na 170°C i nastavlja se pečenje nekih 15-20min. Kada štrudle budu gotove ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade.
Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca
Sastojci
Za 7 osoba
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
375 ml Mleko
150 g Šećer
700 g Brašno T-400
1 kesica/e C Prašak za pecivo
2 komad/a Jaja
75 g Margarin
1 kafena kašičica So
200 g Mleveni mak
100 ml Mleko
100 g Šećer
250 g Mleveni orasi
100 ml Mleko
100 g Šećer
Naši proizvodi
Priprema
°• Priprema:
Testo: U posudu dodajte 150gr šećera, 500gr brašna, kafenu kašičicu soli, prašak za pecivo i pomešajte. Potom dodajte 75gr otopljenog margarina, 2 jaja i sjedinite. U činiju dodajte 250ml toplog mleka i 1/2 kockicu svežeg kvasca ili 1 kesicu suvog. Ostavite 5min sa strane. Kada kvasac nadođe, prelijte u posudu sa prethodnim sastojcima i umesite koliko možete. Ja sam koristila za to mikser. Nakon par minuta mešanja dodajte postepeno 200gr brašna i 125ml mleka. Kada je testo gotovo, odložite ga sa strane da naraste.
°• Priprema:
Fil sa makom:
U posudu dodajte 200gr maka i prethodno 100ml mleka koji ste zagrejali sa 100gr šećera. Sjediniti i ostaviti sa strane da se skroz ohladi.
°• Priprema:
Fil sa orasima: U posudu dodajte 250gr oraha i prethodno 100ml mleka koji ste zagrejali sa 100gr šećera. Sjediniti i ostaviti sa strane da se skroz ohladi.
°• Priprema:
Kada su vam smese ohlađene, možete da nanesete fil. Ja sam štrudle premazala žumancem (vi možete isto, ukoliko želite).Testo se prvih 10min peče na 150°C nakon toga se temperatura povećava na 170°C i nastavlja se pečenje nekih 15-20min. Kada štrudle budu gotove ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade.
Tagovi