Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca

Sastojci

Za 7 osoba

°• Testo

375 ml Mleko

150 g Šećer

700 g Brašno T-400

2 komad/a Jaja

75 g Margarin

1 kafena kašičica So

°• Fil sa makom

200 g Mleveni mak

100 ml Mleko

100 g Šećer

°• Fil sa orasima

250 g Mleveni orasi

100 ml Mleko

100 g Šećer

Naši proizvodi

Priprema

°• Priprema:

Testo: U posudu dodajte 150gr šećera, 500gr brašna, kafenu kašičicu soli, prašak za pecivo i pomešajte. Potom dodajte 75gr otopljenog margarina, 2 jaja i sjedinite. U činiju dodajte 250ml toplog mleka i 1/2 kockicu svežeg kvasca ili 1 kesicu suvog. Ostavite 5min sa strane. Kada kvasac nadođe, prelijte u posudu sa prethodnim sastojcima i umesite koliko možete. Ja sam koristila za to mikser. Nakon par minuta mešanja dodajte postepeno 200gr brašna i 125ml mleka. Kada je testo gotovo, odložite ga sa strane da naraste.

°• Priprema:

Fil sa makom:

U posudu dodajte 200gr maka i prethodno 100ml mleka koji ste zagrejali sa 100gr šećera. Sjediniti i ostaviti sa strane da se skroz ohladi.

°• Priprema:

Fil sa orasima: U posudu dodajte 250gr oraha i prethodno 100ml mleka koji ste zagrejali sa 100gr šećera. Sjediniti i ostaviti sa strane da se skroz ohladi.

°• Priprema:

Kada su vam smese ohlađene, možete da nanesete fil. Ja sam štrudle premazala žumancem (vi možete isto, ukoliko želite).Testo se prvih 10min peče na 150°C nakon toga se temperatura povećava na 170°C i nastavlja se pečenje nekih 15-20min. Kada štrudle budu gotove ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade.