U 70 ml mlake vode dodati kašikicu šećera i pola paketica svežeg kvasca.
U vanglu gde ćete mesiti testo za buhtlu sipajte brašno, preostali šećer, prstohvat soli, 1 kesicu vanilin šećera, 60 gr otopljenog margarina, 1 jaje i 200 ml mlakog mleka. Kad se kvasac aktivirao, dodajte ga u vanglu sa sastojcima i umesite testo da se lepo sjedine svi sastojci i ostavite sa strane dok pravite fil.
Priprema čoko krema
U 50 ml mleka dodati 40 gr izlomljene čokolade i 60 gr putera da se lepo istopi. Na kraju dodati i 130 gr neskvika i mešati da se sjedine svi sastojci. Ukoliko želite da oplemenite ukus, dodajte i kašiku nutele.
Priprema buhtle
Na pobrašnjenoj podlozi razvijte testo u pravougaonik visine 5 mm. Razmažite fil po celom pravougaoniku i urolajte.
Prebacite u pleh za pečenje i premažite umućenim jajetom.
Nakon što urolate, možete buhtlu uviti u puža, a zatim kad se ispeče iseći parčad u pravougaonike, kao ja na slici.
Peći na 180 stepeni, oko 30- 40 minuta.
Posuti buhtlu šećerom u prahu (moj muž ga ne podnosi, pa sam ga ovom prilikom izostavila).
Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca
Sastojci
Za 15 osoba
600 Gr Brašno T-400
1/2 Paktića Sveži kvasac
90 Gr Šećer
1 Prstohvat Soli
1 Kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
60 Gr Margarin
1 Kom Jaje
200 Ml Mleko
70 Ml Mlake vode
60 Gr Putera
130 Gr Neskvika
40 Gr Cokolade za kuvanje
50 Ml Mleka
1 Kom Jaje
Po Potrebi C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
U 70 ml mlake vode dodati kašikicu šećera i pola paketica svežeg kvasca.
U vanglu gde ćete mesiti testo za buhtlu sipajte brašno, preostali šećer, prstohvat soli, 1 kesicu vanilin šećera, 60 gr otopljenog margarina, 1 jaje i 200 ml mlakog mleka. Kad se kvasac aktivirao, dodajte ga u vanglu sa sastojcima i umesite testo da se lepo sjedine svi sastojci i ostavite sa strane dok pravite fil.
Priprema čoko krema
U 50 ml mleka dodati 40 gr izlomljene čokolade i 60 gr putera da se lepo istopi. Na kraju dodati i 130 gr neskvika i mešati da se sjedine svi sastojci. Ukoliko želite da oplemenite ukus, dodajte i kašiku nutele.
Priprema buhtle
Na pobrašnjenoj podlozi razvijte testo u pravougaonik visine 5 mm. Razmažite fil po celom pravougaoniku i urolajte.
Prebacite u pleh za pečenje i premažite umućenim jajetom.
Nakon što urolate, možete buhtlu uviti u puža, a zatim kad se ispeče iseći parčad u pravougaonike, kao ja na slici.
Peći na 180 stepeni, oko 30- 40 minuta.
Posuti buhtlu šećerom u prahu (moj muž ga ne podnosi, pa sam ga ovom prilikom izostavila).
Tagovi