Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca

Sastojci

Za 15 osoba

Testo

600 Gr Brašno T-400

1/2 Paktića Sveži kvasac

90 Gr Šećer

1 Prstohvat Soli

60 Gr Margarin

1 Kom Jaje

200 Ml Mleko

70 Ml Mlake vode

Čoko krem

60 Gr Putera

130 Gr Neskvika

40 Gr Cokolade za kuvanje

50 Ml Mleka

Za premazivanje buhtle

1 Kom Jaje

Za dekoraciju

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

U 70 ml mlake vode dodati kašikicu šećera i pola paketica svežeg kvasca.

U vanglu gde ćete mesiti testo za buhtlu sipajte brašno, preostali šećer, prstohvat soli, 1 kesicu vanilin šećera, 60 gr otopljenog margarina, 1 jaje i 200 ml mlakog mleka. Kad se kvasac aktivirao, dodajte ga u vanglu sa sastojcima i umesite testo da se lepo sjedine svi sastojci i ostavite sa strane dok pravite fil.

Priprema čoko krema

U 50 ml mleka dodati 40 gr izlomljene čokolade i 60 gr putera da se lepo istopi. Na kraju dodati i 130 gr neskvika i mešati da se sjedine svi sastojci. Ukoliko želite da oplemenite ukus, dodajte i kašiku nutele.

Priprema buhtle

Na pobrašnjenoj podlozi razvijte testo u pravougaonik visine 5 mm. Razmažite fil po celom pravougaoniku i urolajte.

Prebacite u pleh za pečenje i premažite umućenim jajetom.

Nakon što urolate, možete buhtlu uviti u puža, a zatim kad se ispeče iseći parčad u pravougaonike, kao ja na slici.

Peći na 180 stepeni, oko 30- 40 minuta.

Posuti buhtlu šećerom u prahu (moj muž ga ne podnosi, pa sam ga ovom prilikom izostavila).