Recept za nagradni konkurs: Toplo iz rerne, toplo oko srca

Sastojci

Za 14 osoba

Kore:

2 šolje brašna

3 supena kašika džema od kajsije

1 kafena kašičica C Soda bikarbona

3 kafena kašičica ulja

1 šolja šećera

Fil:

1 l mleka

1 šolja šećera

250 g margarina

Dekoracija:

Naši proizvodi

Priprema

Priprema torte:

Kora: U posudu usuti džem, mleko, ulje i šećere, te mešati dok se sastojci ne sjedine.

Potom sodu bikarbonu dodati u brašno, promešati i sjediiti s prethodno umućenom smesom.

Ispeći u četvrtastom plehu( 40x35 cm), 20 minuta na 200 C.

Ohlađenu koru iseći na 4 jednaka dela. Ukoliko je manji pleh, pa kora bude deblja, svaki deo prerezati još jednom po dužini.

Fil: Skuvati 800 ml mleka i dodati šećer. U preostali deo mleka pomešati pudinge od vanile, skuvati ga, pa ohladiti.

U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin i šećer.

Slaganje: Uzeti trakicu biskvita i premazati filom. Srolati kao rolat i staviti na sredinu tacne. Sve preostale trakice mazati filom i lepitu uz rolat i tako dobijate izgled točka. Ostatak fila namazati samo po površini torte, zatim je celu premazati šlagom. Staviti u frižider da se stegne.