Brusnicu sitno naseckajte, bademe sameljite, pomorandžu dobro operite pa sitno narendajte koru.
U posudu za mešenje sipajte gotovu smesu za mafine, dodajte jaja, ulje i vodu i mutite mikserom da dobijete glatko testo.
Od komadića čokolade odvojite jednu kašiku sa strane da ih naknadno pospete po mafinima, a ostatak dodajte u testo.
U testo dodajte i narendanu pomorandžinu koru, iseckanu brusnicu i mlevene bademe. Sve lepo izmešajte.
Pečenje
Sipajte smesu u papirne korpice u kalupe za mafine, ali nemojte da punite do vrha, jer će mafini dosta narasti. Odozgo pospite preostale čokoladne mrvice.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 sepeni 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite ih u plehu da se skroz ohlade.
Priprema šlag kreme
Umutite šlag krem sa mlekom, po uputstvu na kesici. Izvadite ohlađene mafine iz korpica i bogato ih nafilujte šlag kremom pomoću špric kese.
Recept za nagradni konkurs: Kad nas ljubav spoji
Sastojci
Za 12 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Mafini čokoladni
3 komad/a jaja
125 ml Ulje
75 ml Voda
50 g brusnice
50 g Bademi (pečeni)
1 komad/a pomorandžina kora
1 kesica/e C Šlag krem sa ukusom čokolade 60g
120 ml Mleko
Naši proizvodi
Priprema
Priprema mafina
Brusnicu sitno naseckajte, bademe sameljite, pomorandžu dobro operite pa sitno narendajte koru.
U posudu za mešenje sipajte gotovu smesu za mafine, dodajte jaja, ulje i vodu i mutite mikserom da dobijete glatko testo.
Od komadića čokolade odvojite jednu kašiku sa strane da ih naknadno pospete po mafinima, a ostatak dodajte u testo.
U testo dodajte i narendanu pomorandžinu koru, iseckanu brusnicu i mlevene bademe. Sve lepo izmešajte.
Pečenje
Sipajte smesu u papirne korpice u kalupe za mafine, ali nemojte da punite do vrha, jer će mafini dosta narasti. Odozgo pospite preostale čokoladne mrvice.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 sepeni 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite ih u plehu da se skroz ohlade.
Priprema šlag kreme
Umutite šlag krem sa mlekom, po uputstvu na kesici. Izvadite ohlađene mafine iz korpica i bogato ih nafilujte šlag kremom pomoću špric kese.
Tagovi