Sastojci

Za 4 osoba

Meso

500 g Svinjsko meso

2 glavice Crni luk

manji struk Praziluk

200 g Sveže paprike

1 čen Beli luk

2 kafena kašičica Aleve paprike

po ukusu suvi začin,biber,so

po potrebi Ulje

200 ml Belo vino

Proso

1 šolja Proso

3 šolje Vode

po ukusu Začini

Priprema

Meso

Svinjsko meso iseći na kockice. Crni luk iseći na režnjeve, praziluk na krugove, takođe i papriku iseći na krugove, beli luk sitno iseckati.

Na malo ulja staviti iseckano meso, crni luk, beli luk i praziluk, kao i iseckanu papriku

Posuti sa biberom i suvi biljni začin, dobro promešati i, na tihoj temperaturi, dinstati.

Kada je voda skoro isparila, koju je meso i povrće ispustilo, uliti belo vino i nastaviti sa dinstanjem.

Jelo, celo vreme, dinstati poklopljeno (poželjno bi bilo da poklopac ima rupice, da bi para izlazila) i na tihoj temperaturi. Kada je vino isparilo dodati alevu papriku.

Dobro promešati, ako je potrebno, još dosoliti i krčkati dok se tečnost malo zgusne.

Proso

Operite proso i kuvajte ga u 3 šolje vode sa začinima 20 – 30 minuta