Svinjsko meso iseći na kockice. Crni luk iseći na režnjeve, praziluk na krugove, takođe i papriku iseći na krugove, beli luk sitno iseckati.
Na malo ulja staviti iseckano meso, crni luk, beli luk i praziluk, kao i iseckanu papriku
Posuti sa biberom i suvi biljni začin, dobro promešati i, na tihoj temperaturi, dinstati.
Kada je voda skoro isparila, koju je meso i povrće ispustilo, uliti belo vino i nastaviti sa dinstanjem.
Jelo, celo vreme, dinstati poklopljeno (poželjno bi bilo da poklopac ima rupice, da bi para izlazila) i na tihoj temperaturi. Kada je vino isparilo dodati alevu papriku.
Dobro promešati, ako je potrebno, još dosoliti i krčkati dok se tečnost malo zgusne.
Proso
Operite proso i kuvajte ga u 3 šolje vode sa začinima 20 – 30 minuta
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Svinjsko meso
2 glavice Crni luk
manji struk Praziluk
200 g Sveže paprike
1 čen Beli luk
2 kafena kašičica Aleve paprike
po ukusu suvi začin,biber,so
po potrebi Ulje
200 ml Belo vino
1 šolja Proso
3 šolje Vode
po ukusu Začini
Priprema
Meso
Svinjsko meso iseći na kockice. Crni luk iseći na režnjeve, praziluk na krugove, takođe i papriku iseći na krugove, beli luk sitno iseckati.
Na malo ulja staviti iseckano meso, crni luk, beli luk i praziluk, kao i iseckanu papriku
Posuti sa biberom i suvi biljni začin, dobro promešati i, na tihoj temperaturi, dinstati.
Kada je voda skoro isparila, koju je meso i povrće ispustilo, uliti belo vino i nastaviti sa dinstanjem.
Jelo, celo vreme, dinstati poklopljeno (poželjno bi bilo da poklopac ima rupice, da bi para izlazila) i na tihoj temperaturi. Kada je vino isparilo dodati alevu papriku.
Dobro promešati, ako je potrebno, još dosoliti i krčkati dok se tečnost malo zgusne.
Proso
Operite proso i kuvajte ga u 3 šolje vode sa začinima 20 – 30 minuta