Za 30 osoba
100 ml Ulja
200 ml Voda
5 Kašika Oštrog brašna
2. Kašike Mekog brašna
Malo Prstohvat Soli
1 1/2 L Mlaka
2. Vrećice C Puding sa ukusom vanilina
100 g Dr. Oetker Gustin
150 G Šećera
100 g Margarina
100 g C Šećer u prahu 250g
Ili 100 g Čokolada za kuvanje
100 g C Šlag krem sa ukusom vanile 180g
Biskvit
Pomešajte ulje i vodu sa prstohvatom soli. Ostaviti da proključa pa dodati predhodno pomešano brašno. Brzo umutite da dobijette glatku masu.
Ostavite da se progladi.
Kada je hladan dodajte predhodno umućena jaja. Vodite računa o veličini jajeta. Ako su sitnija možda će trebate 5.
Pecite pa vašoj rerni na 150C°oko 25-30min.
Krem
Razmutite malo mleka sa pudingom, šećerom i gustin brašnom. Ostatak mleka stavitida provei pa skuvati u njega puding.
Ohladiti fil pa dodati umućeni margarin.
Filujte krofne ovim filom kad se ohladi.
Dekoracija
Čokolada- otopite čokoladu sa malo ulja pa prelivajte po želji krofne.
Šećer- pospite preko krofni
Šlag- možete na krofne ili preko fila pa tek onda zatvorite gornjim delom.
Recept za nagradni konkurs: Kad nas ljubav spoji
Sastojci
Za 30 osoba
100 ml Ulja
200 ml Voda
5 Kašika Oštrog brašna
2. Kašike Mekog brašna
Malo Prstohvat Soli
1 1/2 L Mlaka
2. Vrećice C Puding sa ukusom vanilina
100 g Dr. Oetker Gustin
150 G Šećera
100 g Margarina
100 g C Šećer u prahu 250g
Ili 100 g Čokolada za kuvanje
100 g C Šlag krem sa ukusom vanile 180g
Naši proizvodi
Priprema
Biskvit
Pomešajte ulje i vodu sa prstohvatom soli. Ostaviti da proključa pa dodati predhodno pomešano brašno. Brzo umutite da dobijette glatku masu.
Ostavite da se progladi.
Kada je hladan dodajte predhodno umućena jaja. Vodite računa o veličini jajeta. Ako su sitnija možda će trebate 5.
Pecite pa vašoj rerni na 150C°oko 25-30min.
Krem
Razmutite malo mleka sa pudingom, šećerom i gustin brašnom. Ostatak mleka stavitida provei pa skuvati u njega puding.
Ohladiti fil pa dodati umućeni margarin.
Filujte krofne ovim filom kad se ohladi.
Dekoracija
Čokolada- otopite čokoladu sa malo ulja pa prelivajte po želji krofne.
Šećer- pospite preko krofni
Šlag- možete na krofne ili preko fila pa tek onda zatvorite gornjim delom.
Tagovi