Umesite testo od svih sastojaka, dodavati 50 do 100ml vode da se dobije elastična masa.
Za fil oprati i očistiti višnje (odlediti ako koristite zamrznute), ocediti u cediljki višak soka, dodati griz, šećer i cimet.
Rastanjiti testo u obliku tepsije i napraviti dno, a onda i iseći trake od ostatka tako da se napravi ivica i ostane za ukrašavanje po vrhu.
Tepsiju treba podmazati margarinom po svim stranama, a onda prezlama ili brasnom posuti pre nego sto se ubaci testo.
Kada napravite dno i stranice, treba prvo zapeći na 220 stepeni oko 10 minuta, da se učvrsti, pa tek onda sipati fil i ukrasiti unakrsno trakama od preostalog testa.
Pečenje
Dopeći sa filom i gornjim testom dok lepo ne porumeni, sve vreme na donjoj rešetki rerne.
Posuti sa malo kristal šećera vrelo tek izvađeno iz rerne
Dekoracija
Pre serviranja posuti prah šećerom
Serviranje
Ja sam sekla na trouglove, pošto je okrugla tepsija
Recept za nagradni konkurs: Kad nas ljubav spoji
Sastojci
Za 8 osoba
350 g brašno
150 g biljnog margarina
150 g šećer
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1/2 komad/a Limun
500 g višanja
3 supena kašika C Pšenični griz 250g
3 supena kašika šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Mleveni cimet
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 supena kašika C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Pravljenje testa i fila
Umesite testo od svih sastojaka, dodavati 50 do 100ml vode da se dobije elastična masa.
Za fil oprati i očistiti višnje (odlediti ako koristite zamrznute), ocediti u cediljki višak soka, dodati griz, šećer i cimet.
Rastanjiti testo u obliku tepsije i napraviti dno, a onda i iseći trake od ostatka tako da se napravi ivica i ostane za ukrašavanje po vrhu.
Tepsiju treba podmazati margarinom po svim stranama, a onda prezlama ili brasnom posuti pre nego sto se ubaci testo.
Kada napravite dno i stranice, treba prvo zapeći na 220 stepeni oko 10 minuta, da se učvrsti, pa tek onda sipati fil i ukrasiti unakrsno trakama od preostalog testa.
Pečenje
Dopeći sa filom i gornjim testom dok lepo ne porumeni, sve vreme na donjoj rešetki rerne.
Posuti sa malo kristal šećera vrelo tek izvađeno iz rerne
Dekoracija
Pre serviranja posuti prah šećerom
Serviranje
Ja sam sekla na trouglove, pošto je okrugla tepsija
Tagovi