Za 6 osoba
125 g maslaca
150 g Dr. Oetker Milk chocolate
6 komad/a jaja
1/2 kesica/e Dr. Oetker Dekor Mix srca
po ukusu Dr. Oetker Desertni preliv sa ukusom karamele
Priprema:
Čokoladu otopite na pari.
Pred kraj dodajte joj maslac (koji ste prethodno naseckali na kockice).
Mešajte dok se potpuno ne rastope i sjedine.
Odvojte belanca od žumanaca; žumanca mutite i dodajte im smesu čokolade i maslaca, uz lagano mešanje.
Od belanaca umutite sneg i dodajte kašiku po kašiku i nežno mešajte.
Kada se fino sjedini smesu , sipajte u kalup koji je oblozen pek-papirom i premazan maslacem.
Kalup stavite u veći kalup, napunjen do pola vrućom vodom.
Pecite 25 minuta u rerni koju ste zagrejali na 150 stepeni.
Torta je gotova kada je u sredini mekana, a spolja ima hrskavu koricu.
Može se poslužiti isečena na parčad ili isečena manjim metalnim modlama u obliku srca.
Dekorisati sa karamel sosom uz kuglu sladoleda ukrašenu dekorativnim srcićima.
Prijatno.
Recept za nagradni konkurs: Kad nas ljubav spoji
Sastojci
Za 6 osoba
125 g maslaca
150 g Dr. Oetker Milk chocolate
6 komad/a jaja
1/2 kesica/e Dr. Oetker Dekor Mix srca
po ukusu Dr. Oetker Desertni preliv sa ukusom karamele
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Čokoladu otopite na pari.
Pred kraj dodajte joj maslac (koji ste prethodno naseckali na kockice).
Mešajte dok se potpuno ne rastope i sjedine.
Odvojte belanca od žumanaca; žumanca mutite i dodajte im smesu čokolade i maslaca, uz lagano mešanje.
Od belanaca umutite sneg i dodajte kašiku po kašiku i nežno mešajte.
Kada se fino sjedini smesu , sipajte u kalup koji je oblozen pek-papirom i premazan maslacem.
Kalup stavite u veći kalup, napunjen do pola vrućom vodom.
Pecite 25 minuta u rerni koju ste zagrejali na 150 stepeni.
Torta je gotova kada je u sredini mekana, a spolja ima hrskavu koricu.
Može se poslužiti isečena na parčad ili isečena manjim metalnim modlama u obliku srca.
Dekorisati sa karamel sosom uz kuglu sladoleda ukrašenu dekorativnim srcićima.
Prijatno.