Umutiti belanca sa prstohvatom soli. Žumanca i šećer umutiti, dodati toplu vodu. Brašno kakao i prašak za pecivo pomešati pa dodati u žumanca. Lagano dodavati belanca i špatulom promešati. Peći 20 min. na 200 stepeni. Pečenu koru preliti sa čokoladnim mlekom. 900 ml mleka staviti da se greje. U 100 ml mleka razmutiti šećer i gustin. Kad se mleko ugrejalo zakuvati ovu smesu u to i neprestano mešati. Kad provri skloniti da se potpuno ohladi. Izmutiti margarin i šećer u prahu pa dodavati kašiku po kašiku prethodno pripremljenog fila. Odvojiti 5 punih kašika. U preostalo dodati otopljenu čokoladu. Premazati koru prvo belim filom pa onda čokoladnim.
Slatku pavlaku ugrejati i preliti preko iseckane čokolade i mešati dok se potpuno ne otopi. Preliti preko čokoladnog fila. 😊❤
Recept za nagradni konkurs: Kad nas ljubav spoji
Sastojci
Za 15 osoba
4 komad/a Jaja
4 supena kašika Šećera
4 supena kašika Tople vode
4 supena kašika Brašna
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
Malp prstohvat/a Soli
200 ml Čokoladnog mleka
1 l Mleka
6 supena kašika Šećera
8 punih supena kašika Dr. Oetker Gustin
200 g Čokolade za kuvanje
200 g Margarina
2 supena kašika C Šećer u prahu 250g
200 g Čokolade za kuvanje
200 ml Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Način pripreme:
Umutiti belanca sa prstohvatom soli. Žumanca i šećer umutiti, dodati toplu vodu. Brašno kakao i prašak za pecivo pomešati pa dodati u žumanca. Lagano dodavati belanca i špatulom promešati. Peći 20 min. na 200 stepeni. Pečenu koru preliti sa čokoladnim mlekom. 900 ml mleka staviti da se greje. U 100 ml mleka razmutiti šećer i gustin. Kad se mleko ugrejalo zakuvati ovu smesu u to i neprestano mešati. Kad provri skloniti da se potpuno ohladi. Izmutiti margarin i šećer u prahu pa dodavati kašiku po kašiku prethodno pripremljenog fila. Odvojiti 5 punih kašika. U preostalo dodati otopljenu čokoladu. Premazati koru prvo belim filom pa onda čokoladnim.
Slatku pavlaku ugrejati i preliti preko iseckane čokolade i mešati dok se potpuno ne otopi. Preliti preko čokoladnog fila. 😊❤
Napomena: Tepsija u kojoj se peče je 30x20 cm.
Tagovi