Pomešati krem sir, šećer i aromu vanile, pa umutiti mikserom dok ne postane kremasto. Obložiti poslužavnik papirom za pečenje. Kašičicom oblikovati 12 jednakih kuglica na njemu i odložiti u zamrzivač na 30 minuta dok se ne očvrsne.
Priprema testa
Za testo prvo treba narendati šargarepu koristeći sitnije rende. Odmeriti 56 g. Izrendanu šargarepu rasporediti na tanjiru u ravnom sloju, a zatim koristeći papirni ubrus pokupiti višak vlage. Ponoviti ovo još 2 puta.
U velikoj posudi pomešati maslac, smeđi šećer i beli šećer. Mutiti mikserom 2 minuta dok ne postane blede boje i kremasto. Dodati jaje i vaniliju, izmiksati dok se dobro ne sjedine, a zatim špatulom umešati rendanu šargarepu.
U činiju staviti brašno, začine i sodu bikarbonu i promešati da se smesa ujednači. Dodati suve sastojke u mešavinu maslaca i mešati dok se ne sjedini.
Oblikovanje i pečenje
Zagrejati rernu na 180°C. Dva pleha obložiti papirom za pečenje.
Testo podeliti na 12 jednakih delova (težine oko 48 g). Staviti testo na dlan i utisnuti kuglu smrznutog krem sira u sredinu. Umotati testo oko sira da je prekrije i okrenuti ga između dlanova da se zagladi. Staviti kuglice na pripremljene plehove za pečenje (sa razmakom između njih) i peći 12-14 minuta dok ne porumene.
Ostaviti ispečene kolačiće na plehu 3-5 minuta, pa ih prebaciti na rešetku da se sasvim ohlade. Na svakom kolačiću najmanjom kašičicom utisnuti oblik srca i popuniti ga džemom. Išarati otopljenom čokoladom.
Ukoliko se ne pojedu odmah, ostatak čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru (ne duže od 3 dana).
Recept za nagradni konkurs: Kad nas ljubav spoji
Sastojci
Za 12 osoba
150 g Krem sir
30 g Šećer
1/2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
215 g Brašno T-400
1/2 kafena kašičica C Soda bikarbona
1 prstohvat/a So
1/3 ili 1/2 kafena kašičica Dr. Oetker Mleveni cimet
Po želji Malo začina za medenjake
110 g Maslac
110 g Smeđi šećer
60 g Šećer
56 g Šargarepa
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
1 komad/a Jaja
12 kafena kašičica Džem od jagoda ili malina
30-40 g Dr. Oetker Crna čokolada
Naši proizvodi
Priprema
Priprema punjenja
Pomešati krem sir, šećer i aromu vanile, pa umutiti mikserom dok ne postane kremasto. Obložiti poslužavnik papirom za pečenje. Kašičicom oblikovati 12 jednakih kuglica na njemu i odložiti u zamrzivač na 30 minuta dok se ne očvrsne.
Priprema testa
Za testo prvo treba narendati šargarepu koristeći sitnije rende. Odmeriti 56 g. Izrendanu šargarepu rasporediti na tanjiru u ravnom sloju, a zatim koristeći papirni ubrus pokupiti višak vlage. Ponoviti ovo još 2 puta.
U velikoj posudi pomešati maslac, smeđi šećer i beli šećer. Mutiti mikserom 2 minuta dok ne postane blede boje i kremasto. Dodati jaje i vaniliju, izmiksati dok se dobro ne sjedine, a zatim špatulom umešati rendanu šargarepu.
U činiju staviti brašno, začine i sodu bikarbonu i promešati da se smesa ujednači. Dodati suve sastojke u mešavinu maslaca i mešati dok se ne sjedini.
Oblikovanje i pečenje
Zagrejati rernu na 180°C. Dva pleha obložiti papirom za pečenje.
Testo podeliti na 12 jednakih delova (težine oko 48 g). Staviti testo na dlan i utisnuti kuglu smrznutog krem sira u sredinu. Umotati testo oko sira da je prekrije i okrenuti ga između dlanova da se zagladi. Staviti kuglice na pripremljene plehove za pečenje (sa razmakom između njih) i peći 12-14 minuta dok ne porumene.
Ostaviti ispečene kolačiće na plehu 3-5 minuta, pa ih prebaciti na rešetku da se sasvim ohlade. Na svakom kolačiću najmanjom kašičicom utisnuti oblik srca i popuniti ga džemom. Išarati otopljenom čokoladom.
Ukoliko se ne pojedu odmah, ostatak čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru (ne duže od 3 dana).
Tagovi