Za 20 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
350 g Mleveni mak
150 g Mleveni keks
500 ml Mleko
250 g Šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
250 g Margarin
200 g Bela čokolada
3 supena kašika Ulje
1/2 dl Mleko
PRIPREMA FILA
U šerpu sipati mleko,šećer i vanilin šećer.
Zagrevati dok se šećer ne istopi.
Dodati margarin i mešati dok se ne istopi.
Skloniti šerpu sa šporeta i sipati mleveni mak.
Vratiti na šporet i kuvati 5 minuta..
Skloniti sa šporeta i umešati mleveni keks.
Ostaviti da se fil malo prohladi.
PRIPREMA TORTE
Mlakim filom premazati sve kore osim poslednje.
Ređati jednu na drugu i blago pritiskati.
PRIPREMA GLAZURE
U šerpu sipati ulje i dodati izlomljenu čokoladu.
Mešati dok se ne istopi.
Po potrebi dodavati mleko,da se dobije glatka glazura,srednje gustine.
Glazuru premazati preko poslednje kore.
Recept za nagradni konkurs: Kad nas ljubav spoji
Sastojci
Za 20 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
350 g Mleveni mak
150 g Mleveni keks
500 ml Mleko
250 g Šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
250 g Margarin
200 g Bela čokolada
3 supena kašika Ulje
1/2 dl Mleko
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA FILA
U šerpu sipati mleko,šećer i vanilin šećer.
Zagrevati dok se šećer ne istopi.
Dodati margarin i mešati dok se ne istopi.
Skloniti šerpu sa šporeta i sipati mleveni mak.
Vratiti na šporet i kuvati 5 minuta..
Skloniti sa šporeta i umešati mleveni keks.
Ostaviti da se fil malo prohladi.
PRIPREMA TORTE
Mlakim filom premazati sve kore osim poslednje.
Ređati jednu na drugu i blago pritiskati.
PRIPREMA GLAZURE
U šerpu sipati ulje i dodati izlomljenu čokoladu.
Mešati dok se ne istopi.
Po potrebi dodavati mleko,da se dobije glatka glazura,srednje gustine.
Glazuru premazati preko poslednje kore.
Tagovi