Sastojci

Za 4 osoba

Jelo

450 g zelene boranije

1 komad/a crni luk

1 komad/a Šargarepa

1/4 komad/a Paškanat

1/4 kafena kašičica Beli luk

1 supena kašika začin C

1 prstohvat/a Biber

3 supena kašika Maslinovo ulje

Dodatak

4 komad/a tost hleba

Priprema

Priprema

Iseckati na kockice manju glavicu luka , srednju šargarepu i komad paškanata.

Kuvanje

Propržiti kratko na maslinovom ulju dok ne omekša i dodati u to boraniju. Još 1-2min prodinstati sve zajedno, pa naliti sa 1.5 litara vode . Kuvati oko 30min dok boranija ne omekša , pa nakon toga dodati sve začine i ostaviti da voda uvri toliko da je malo ispod površine boranije

Serviranje

Uz ovakvu boraniju lepo se slaže zapečen tost .