Iseckati na kockice manju glavicu luka , srednju šargarepu i komad paškanata.
Kuvanje
Propržiti kratko na maslinovom ulju dok ne omekša i dodati u to boraniju. Još 1-2min prodinstati sve zajedno, pa naliti sa 1.5 litara vode . Kuvati oko 30min dok boranija ne omekša , pa nakon toga dodati sve začine i ostaviti da voda uvri toliko da je malo ispod površine boranije
Sastojci
Za 4 osoba
450 g zelene boranije
1 komad/a crni luk
1 komad/a Šargarepa
1/4 komad/a Paškanat
1/4 kafena kašičica Beli luk
1 supena kašika začin C
1 prstohvat/a Biber
3 supena kašika Maslinovo ulje
4 komad/a tost hleba
Priprema
Priprema
Iseckati na kockice manju glavicu luka , srednju šargarepu i komad paškanata.
Kuvanje
Propržiti kratko na maslinovom ulju dok ne omekša i dodati u to boraniju. Još 1-2min prodinstati sve zajedno, pa naliti sa 1.5 litara vode . Kuvati oko 30min dok boranija ne omekša , pa nakon toga dodati sve začine i ostaviti da voda uvri toliko da je malo ispod površine boranije
Serviranje
Uz ovakvu boraniju lepo se slaže zapečen tost .
Tagovi