Sastojci

Za 4 osoba

Brašno

Po potrebi Kvasac

1 kesica/e So

1 kafena kašičica Šećer

1 kafena kašičica Sir

300 g Jaja

2 komad/a Mast

Priprema

Priprema kore

Umesiti testo od brašna, soli, kvasca, šećera , mekano kao za hleb . Ostaviti da nadođe oko pola sata.

Priprema fila

U činiju umutiti dva jaja i 300 gr sira.

Premaz

U posebnu posudu otopiti mast( mora biti mast jer je lepše nego sa uljem)

Filovanje

Kad je testo nadošlo, premestiti ga, podeliti na 4 jufke. Svaku jufku razvući na pravougaonik debljine pola centimetra, premazati otopljenom mašću, pa nadevom od sira i jaja. Uviti u rolat, seći na parčiće debljine oko 3 cm, i ređati u pleh podmazan mašću. Odozgo premazati sa malo onog fila. Opet ostaviti da odstoji jedno pola sata. U međuvremenu zagrejati rernu na 250 stepeni. Peći nekih pola sata, dok se lepo ne zarumeni. Služiti vruće.

Služenje

Lepo je uz poslužiti uz jogurt ili pavlaku.