Umesiti testo od brašna, soli, kvasca, šećera , mekano kao za hleb . Ostaviti da nadođe oko pola sata.
Priprema fila
U činiju umutiti dva jaja i 300 gr sira.
Premaz
U posebnu posudu otopiti mast( mora biti mast jer je lepše nego sa uljem)
Filovanje
Kad je testo nadošlo, premestiti ga, podeliti na 4 jufke. Svaku jufku razvući na pravougaonik debljine pola centimetra, premazati otopljenom mašću, pa nadevom od sira i jaja. Uviti u rolat, seći na parčiće debljine oko 3 cm, i ređati u pleh podmazan mašću. Odozgo premazati sa malo onog fila. Opet ostaviti da odstoji jedno pola sata. U međuvremenu zagrejati rernu na 250 stepeni. Peći nekih pola sata, dok se lepo ne zarumeni. Služiti vruće.
Sastojci
Za 4 osoba
Po potrebi Kvasac
1 kesica/e So
1 kafena kašičica Šećer
1 kafena kašičica Sir
300 g Jaja
2 komad/a Mast
Priprema
Priprema kore
Umesiti testo od brašna, soli, kvasca, šećera , mekano kao za hleb . Ostaviti da nadođe oko pola sata.
Priprema fila
U činiju umutiti dva jaja i 300 gr sira.
Premaz
U posebnu posudu otopiti mast( mora biti mast jer je lepše nego sa uljem)
Filovanje
Kad je testo nadošlo, premestiti ga, podeliti na 4 jufke. Svaku jufku razvući na pravougaonik debljine pola centimetra, premazati otopljenom mašću, pa nadevom od sira i jaja. Uviti u rolat, seći na parčiće debljine oko 3 cm, i ređati u pleh podmazan mašću. Odozgo premazati sa malo onog fila. Opet ostaviti da odstoji jedno pola sata. U međuvremenu zagrejati rernu na 250 stepeni. Peći nekih pola sata, dok se lepo ne zarumeni. Služiti vruće.
Služenje
Lepo je uz poslužiti uz jogurt ili pavlaku.
Tagovi