Ulupajte belanca sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte šećer muteći neprekidno.
Smanjite brzinu miksera, te dodajte žumanca, pa prašak za puding po izboru.
Pripremljenu smesu rasporedite po papirom za pečenje postavljen pleh od rerne (moj je 34 x 40 cm), poravnajte, a potom pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 25 minuta.
Izvadite pleh iz rerne, te ostavite da se biskvit sasvim ohladi. VAŽNO! Biskvit ne treba da urolate pre filovanja!
Svucite papir za pečenje, te poleđinu biskvita premažite nadevom po želji, a zatim ga urolajte.
Zamotaje rolat sa pudigom u foliju, te ga čuvajte na sobnoj temperaturi do služenja. Secite poprečno na šnite i uživajte! NAPOMENA: Ovom prilikom pravila sam dva rolata - jedan sa pudingom od vanile filovan domaćim džemom od kajsija, a drugi sa praškom za puding ukusa lešnika premazan nugat kremom.
Sastojci
Za 20 osoba
6 komad/a jaja
200 g šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 prstohvat/a soli
3 supena kašika džema od kajsija
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Ulupajte belanca sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte šećer muteći neprekidno.
Smanjite brzinu miksera, te dodajte žumanca, pa prašak za puding po izboru.
Pripremljenu smesu rasporedite po papirom za pečenje postavljen pleh od rerne (moj je 34 x 40 cm), poravnajte, a potom pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 25 minuta.
Izvadite pleh iz rerne, te ostavite da se biskvit sasvim ohladi. VAŽNO! Biskvit ne treba da urolate pre filovanja!
Svucite papir za pečenje, te poleđinu biskvita premažite nadevom po želji, a zatim ga urolajte.
Zamotaje rolat sa pudigom u foliju, te ga čuvajte na sobnoj temperaturi do služenja. Secite poprečno na šnite i uživajte! NAPOMENA: Ovom prilikom pravila sam dva rolata - jedan sa pudingom od vanile filovan domaćim džemom od kajsija, a drugi sa praškom za puding ukusa lešnika premazan nugat kremom.
Tagovi