Isprati kinou pod mlazom vode koristeći gustu cediljku, a onda je preliti šoljom vode i kuvati oko 5 min, pa ostaviti u poklopljenoj šerpi da se potpuno otvori. Kuvana izgleda kao na slici.
Seckanje
Iseći papriku na kockice, kupus na froncle i izrendati šargarepu.
Preliv
Pomešati sve sastojke preliva, začiniti i dobro umutiti (ja koristim mutilicu za nes kafu).
Ako nemate pirinćano, stavite obično alkoholno sirće.
Serviranje
Izmešati dobro salatu, preliti prelivom, povovo promešati i dodati dekoraciju.
Ako je ostavljate za sledeći dan, stavite u posudu sa poklopcem i čuvajte u frizideru, meni je čak i lepša ako se napravi uveče, pa ostavi da stoji za sutradan.
Na internetu možete naći sva hranljiva svojstva kinoe, leblebija i pirinčanog sirćeta, a ovaj recept ih objedinjuje
Recept za nagradni konkurs: Kad nas ljubav spoji
Sastojci
Za 4 osoba
30 g kinoa
50 g Kupus
1 komad/a Šargarepa
1 komad/a Paprika
200 g leblebija
1 supena kašika Maslinovo ulje
1 kafena kašičica pirinčano sirće
1 kafena kašičica balzamiko sirće
1 kafena kašičica Med
1 kafena kašičica c senf
1 prstohvat šareni biber
1/2 kafena kašičica morske soli
10 g meki sir
1 kafena kašičica Susam
Priprema
Priprema
Skuvati leblebije i oljuštiti opne.
Isprati kinou pod mlazom vode koristeći gustu cediljku, a onda je preliti šoljom vode i kuvati oko 5 min, pa ostaviti u poklopljenoj šerpi da se potpuno otvori. Kuvana izgleda kao na slici.
Seckanje
Iseći papriku na kockice, kupus na froncle i izrendati šargarepu.
Preliv
Pomešati sve sastojke preliva, začiniti i dobro umutiti (ja koristim mutilicu za nes kafu).
Ako nemate pirinćano, stavite obično alkoholno sirće.
Serviranje
Izmešati dobro salatu, preliti prelivom, povovo promešati i dodati dekoraciju.
Ako je ostavljate za sledeći dan, stavite u posudu sa poklopcem i čuvajte u frizideru, meni je čak i lepša ako se napravi uveče, pa ostavi da stoji za sutradan.
Na internetu možete naći sva hranljiva svojstva kinoe, leblebija i pirinčanog sirćeta, a ovaj recept ih objedinjuje
Tagovi