Recept za nagradni konkurs: Kad nas ljubav spoji

Sastojci

Za 4 osoba

Salatu

30 g kinoa

50 g Kupus

1 komad/a Šargarepa

1 komad/a Paprika

200 g leblebija

Preliv

1 supena kašika Maslinovo ulje

1 kafena kašičica pirinčano sirće

1 kafena kašičica balzamiko sirće

1 kafena kašičica Med

1 kafena kašičica c senf

1 prstohvat šareni biber

1/2 kafena kašičica morske soli

Dekoracija

10 g meki sir

1 kafena kašičica Susam

Priprema

Priprema

Skuvati leblebije i oljuštiti opne.

Isprati kinou pod mlazom vode koristeći gustu cediljku, a onda je preliti šoljom vode i kuvati oko 5 min, pa ostaviti u poklopljenoj šerpi da se potpuno otvori. Kuvana izgleda kao na slici.

Seckanje

Iseći papriku na kockice, kupus na froncle i izrendati šargarepu.

Preliv

Pomešati sve sastojke preliva, začiniti i dobro umutiti (ja koristim mutilicu za nes kafu).

Ako nemate pirinćano, stavite obično alkoholno sirće.

Serviranje

Izmešati dobro salatu, preliti prelivom, povovo promešati i dodati dekoraciju.

Ako je ostavljate za sledeći dan, stavite u posudu sa poklopcem i čuvajte u frizideru, meni je čak i lepša ako se napravi uveče, pa ostavi da stoji za sutradan.

Na internetu možete naći sva hranljiva svojstva kinoe, leblebija i pirinčanog sirćeta, a ovaj recept ih objedinjuje