Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 4 osoba

Starter-kvasac

100 g Brašno T-400

100 g Voda

Testo

500 g Brašno T-400

375 ml Voda

10 g So

Priprema

Mešenje hleba

Nakon petog dana, kada je starter spreman, u brašno dodati starter, so i vodu.

Kada se testo sjedini, ostaviti da nadodje.

Nakon sat vremena, staviti testo na radnu površinu, posuti brašnom i ostaviti da nadodje još 20 minuta.

Nakon toga, testo prebaciti u posudu za pečenje sa poklopocem.

Poželjno je da u posudi odstoji još 20 minuta.

Hleb se peče 20 minuta na 270° i još 25 minuta na 250°.

Prijatno. 🙂

Priprema startera

Starter sam pripremala pet dana.

Prvog dana sam pomešala 20g brašna i 20g vode i ostavila u zatvorenoj tegli da odstoji 24 sata na temperaturi od 25°. Jako je važno da merite sastojke!

Naredna četiri dana sam ponavljala postpupak dodavajući vodu i brašno.

Već nakon drugog dana ćete primetiti kako se stvaraju mehurići u starteru. To je dobar znak. 🙂