Nakon petog dana, kada je starter spreman, u brašno dodati starter, so i vodu.
Kada se testo sjedini, ostaviti da nadodje.
Nakon sat vremena, staviti testo na radnu površinu, posuti brašnom i ostaviti da nadodje još 20 minuta.
Nakon toga, testo prebaciti u posudu za pečenje sa poklopocem.
Poželjno je da u posudi odstoji još 20 minuta.
Hleb se peče 20 minuta na 270° i još 25 minuta na 250°.
Prijatno. 🙂
Priprema startera
Starter sam pripremala pet dana.
Prvog dana sam pomešala 20g brašna i 20g vode i ostavila u zatvorenoj tegli da odstoji 24 sata na temperaturi od 25°. Jako je važno da merite sastojke!
Naredna četiri dana sam ponavljala postpupak dodavajući vodu i brašno.
Već nakon drugog dana ćete primetiti kako se stvaraju mehurići u starteru. To je dobar znak. 🙂
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 4 osoba
100 g Brašno T-400
100 g Voda
500 g Brašno T-400
375 ml Voda
10 g So
Priprema
Mešenje hleba
Nakon petog dana, kada je starter spreman, u brašno dodati starter, so i vodu.
Kada se testo sjedini, ostaviti da nadodje.
Nakon sat vremena, staviti testo na radnu površinu, posuti brašnom i ostaviti da nadodje još 20 minuta.
Nakon toga, testo prebaciti u posudu za pečenje sa poklopocem.
Poželjno je da u posudi odstoji još 20 minuta.
Hleb se peče 20 minuta na 270° i još 25 minuta na 250°.
Prijatno. 🙂
Priprema startera
Starter sam pripremala pet dana.
Prvog dana sam pomešala 20g brašna i 20g vode i ostavila u zatvorenoj tegli da odstoji 24 sata na temperaturi od 25°. Jako je važno da merite sastojke!
Naredna četiri dana sam ponavljala postpupak dodavajući vodu i brašno.
Već nakon drugog dana ćete primetiti kako se stvaraju mehurići u starteru. To je dobar znak. 🙂
Tagovi