Sastojci

Za 20 osoba

Korice :

6 komad/a Jaja

150 g Šećera

90 g Mlevenih lešnika

60 g Brašna

Kinder Bueno Fil :

430 g Bela čokolada

250 ml Slatke pavlake

4 pakovanje/a Kinder Bueno čokoladica

Žuti fil :

6 komad/a Žumanca

6 supena kašika Šećera

300 ml Mleka

180 g Maskarpone sir

Namaz za korice :

5 supena kašika Nutele

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore :

Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg.Postepeno dodati 150gr šećera.

Dodati 90 g lešnika i 60g brašna,1 kesica prašak za pecivo.Sve lepo sjediniti špatulom.

Smesu podeliti na 3 dela,i svaku koru peci posebno u kalupu od 20 cm.

Peći na 180 °C   oko 15 minuta.

Priprema fila Kinder Bueno :

430 gr bele čokolade izlomiti i preliti sa 250ml zagrejane slatke pavlake.Ostaviti par minuta da odstoji pa sve lepo promešati i ostaviti da se stegne u frižideru par sati.Kada se krema stegne i dobro ohladi,izmiksati je .U kremu ubaciti 4 paketa Kinder Bueno čokoladica.Sve lepo izmiksati.

Priprema žutog fila :

Umutiti 6 žumanaca,pa dodati 2 kašike šećera i 1 puding od vanile.Dodati malo mleko od onih 300ml.Dobijenu smesu dodati u prokuvalo mleko,i mešati dok se ne dobije gust puding.

Ohladjen puding lepo izmiskati,te dodati 180gr maskarpone sira i 120 ml umućene slatke pavlake.

Filovanje torte :

Premazati koru jednom do dve kašike istopoljene nutele.Preko nutele premazati polovinu Kinder Bueno kreme.Preko Kinder Bueno kreme ,premazati žuti fil,Ponoviti isti postupak.

Tortu ostaviti par sati u frižideru da se ohladi.Ukrasiti po želji.