Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg.Postepeno dodati 150gr šećera.
Dodati 90 g lešnika i 60g brašna,1 kesica prašak za pecivo.Sve lepo sjediniti špatulom.
Smesu podeliti na 3 dela,i svaku koru peci posebno u kalupu od 20 cm.
Peći na 180 °C oko 15 minuta.
Priprema fila Kinder Bueno :
430 gr bele čokolade izlomiti i preliti sa 250ml zagrejane slatke pavlake.Ostaviti par minuta da odstoji pa sve lepo promešati i ostaviti da se stegne u frižideru par sati.Kada se krema stegne i dobro ohladi,izmiksati je .U kremu ubaciti 4 paketa Kinder Bueno čokoladica.Sve lepo izmiksati.
Priprema žutog fila :
Umutiti 6 žumanaca,pa dodati 2 kašike šećera i 1 puding od vanile.Dodati malo mleko od onih 300ml.Dobijenu smesu dodati u prokuvalo mleko,i mešati dok se ne dobije gust puding.
Ohladjen puding lepo izmiskati,te dodati 180gr maskarpone sira i 120 ml umućene slatke pavlake.
Filovanje torte :
Premazati koru jednom do dve kašike istopoljene nutele.Preko nutele premazati polovinu Kinder Bueno kreme.Preko Kinder Bueno kreme ,premazati žuti fil,Ponoviti isti postupak.
Tortu ostaviti par sati u frižideru da se ohladi.Ukrasiti po želji.
Sastojci
Za 20 osoba
6 komad/a Jaja
150 g Šećera
90 g Mlevenih lešnika
60 g Brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
430 g Bela čokolada
250 ml Slatke pavlake
4 pakovanje/a Kinder Bueno čokoladica
6 komad/a Žumanca
6 supena kašika Šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
300 ml Mleka
180 g Maskarpone sir
120 ml Dr. Oetker Šlag pena
5 supena kašika Nutele
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore :
Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg.Postepeno dodati 150gr šećera.
Dodati 90 g lešnika i 60g brašna,1 kesica prašak za pecivo.Sve lepo sjediniti špatulom.
Smesu podeliti na 3 dela,i svaku koru peci posebno u kalupu od 20 cm.
Peći na 180 °C oko 15 minuta.
Priprema fila Kinder Bueno :
430 gr bele čokolade izlomiti i preliti sa 250ml zagrejane slatke pavlake.Ostaviti par minuta da odstoji pa sve lepo promešati i ostaviti da se stegne u frižideru par sati.Kada se krema stegne i dobro ohladi,izmiksati je .U kremu ubaciti 4 paketa Kinder Bueno čokoladica.Sve lepo izmiksati.
Priprema žutog fila :
Umutiti 6 žumanaca,pa dodati 2 kašike šećera i 1 puding od vanile.Dodati malo mleko od onih 300ml.Dobijenu smesu dodati u prokuvalo mleko,i mešati dok se ne dobije gust puding.
Ohladjen puding lepo izmiskati,te dodati 180gr maskarpone sira i 120 ml umućene slatke pavlake.
Filovanje torte :
Premazati koru jednom do dve kašike istopoljene nutele.Preko nutele premazati polovinu Kinder Bueno kreme.Preko Kinder Bueno kreme ,premazati žuti fil,Ponoviti isti postupak.
Tortu ostaviti par sati u frižideru da se ohladi.Ukrasiti po želji.
Tagovi