Oprati i očistiti škarpinu oprezno jer ima oštre bodlje! Iseći je na krupne komade. Posoliti je i dodati začin, biber, ruzmarin, preliti sa malo maslinovog ulja i ostaviti bar pola sata da upije sve lepo.
Priprema škarpine i krompirića
Očistiti, oprati i iseći krompir na krupnije komade, posoliti, dodati malo ruzmarina i maslinovog ulja. Lepo promešati i naređati u posudi za pečenje prelivenoj maslinovim uljem. U sredini naređati komade škarpine. Peći u zagrejanoj rerni na 240 stepeni oko sat vremena povremeno mešajući.
Recept za nagradni konkurs: Kad nas ljubav spoji
Sastojci
Za 3 osoba
700 g škarpine
1/2 kg krompira
1 malo Maslinovo ulje
1 malo So
1 malo zacina
1 malo ruzmarina
1 malo Biber
1/2 komad/a Limun
1 malo ruzmarina
Priprema
Čišćenje i mariniranje ribe
Oprati i očistiti škarpinu oprezno jer ima oštre bodlje! Iseći je na krupne komade. Posoliti je i dodati začin, biber, ruzmarin, preliti sa malo maslinovog ulja i ostaviti bar pola sata da upije sve lepo.
Priprema škarpine i krompirića
Očistiti, oprati i iseći krompir na krupnije komade, posoliti, dodati malo ruzmarina i maslinovog ulja. Lepo promešati i naređati u posudi za pečenje prelivenoj maslinovim uljem. U sredini naređati komade škarpine. Peći u zagrejanoj rerni na 240 stepeni oko sat vremena povremeno mešajući.
Serviranje
Poslužiti sa kolutovima limuna i malo ruzmarina.
Tagovi