Sastojci

Za 12 osoba

Kora:

60 ml vode

65 ml mleka

55 g putera

1 kašičica šećera

70 g brašna

2 komad/a jajeta

Vanila fil:

60o ml mleka

150 g šećera

170 g putera

Voćni fil:

400 g šumskog voća

100 g šećera

100 ml vode

Šlag i dekoracija:

80 ml mleka

Naši proizvodi

Priprema

Kore:

U šerpi pomešati 65 ml mleka, 60 ml vode, puter, šećer i mešati dok ne proključa. Skloniti sa ringle, dodati 70g prosejanog brašna i snažno mešati da smesa postane glatka. Vratiti na ringlu i kuvati oko 1 minuta. Prebaciti testo u činiju za mućenje. Dodati dva jajeta i umešati žicom za mućenje. Formirati dve kore prečnika 22 cm. Peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, ne otvarati rernu. Peći 20 minuta. Zatim smanjiti temperaturu na 160, pa peći još 25 minuta.

Vanila fil:

Umešati, mleko, puding, čvrstin, šećer, pa skuvati na srednjoj vatri, mešati sve vreme. Skinuti sa vatre i ohladiti do sobne temperature. Umutiti puter, pa spojiti sa ohlađenim pudingom.

Voćni fil:

Zagrejati šumsko voće sa šećerom. Pomešati puding sa vodom. Sipati puding u voće i kuvati da se zgusne.

Šlag i dekoracija

Umutiti šlag po uputstvu sa kesice. Ređanje: kora,vanila fil, voćni fil, šlag, kora. Posuti šećerom u prahu.Ohladiti i služiti.