U šerpi pomešati 65 ml mleka, 60 ml vode, puter, šećer i mešati dok ne proključa. Skloniti sa ringle, dodati 70g prosejanog brašna i snažno mešati da smesa postane glatka. Vratiti na ringlu i kuvati oko 1 minuta. Prebaciti testo u činiju za mućenje. Dodati dva jajeta i umešati žicom za mućenje. Formirati dve kore prečnika 22 cm. Peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, ne otvarati rernu. Peći 20 minuta. Zatim smanjiti temperaturu na 160, pa peći još 25 minuta.
Vanila fil:
Umešati, mleko, puding, čvrstin, šećer, pa skuvati na srednjoj vatri, mešati sve vreme. Skinuti sa vatre i ohladiti do sobne temperature. Umutiti puter, pa spojiti sa ohlađenim pudingom.
Voćni fil:
Zagrejati šumsko voće sa šećerom. Pomešati puding sa vodom. Sipati puding u voće i kuvati da se zgusne.
Šlag i dekoracija
Umutiti šlag po uputstvu sa kesice. Ređanje: kora,vanila fil, voćni fil, šlag, kora. Posuti šećerom u prahu.Ohladiti i služiti.
Sastojci
Za 12 osoba
60 ml vode
65 ml mleka
55 g putera
1 kašičica šećera
70 g brašna
2 komad/a jajeta
60o ml mleka
2 komad/a C Puding sa ukusom vanilina
20 g C Čvrstin
150 g šećera
1 kesica/e C Vanilin šećer
170 g putera
400 g šumskog voća
100 g šećera
1 kesica/e C Puding sa ukusom vanilina
100 ml vode
1 kesica/e C Šlag classic
80 ml mleka
30 g C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Kore:
U šerpi pomešati 65 ml mleka, 60 ml vode, puter, šećer i mešati dok ne proključa. Skloniti sa ringle, dodati 70g prosejanog brašna i snažno mešati da smesa postane glatka. Vratiti na ringlu i kuvati oko 1 minuta. Prebaciti testo u činiju za mućenje. Dodati dva jajeta i umešati žicom za mućenje. Formirati dve kore prečnika 22 cm. Peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, ne otvarati rernu. Peći 20 minuta. Zatim smanjiti temperaturu na 160, pa peći još 25 minuta.
Vanila fil:
Umešati, mleko, puding, čvrstin, šećer, pa skuvati na srednjoj vatri, mešati sve vreme. Skinuti sa vatre i ohladiti do sobne temperature. Umutiti puter, pa spojiti sa ohlađenim pudingom.
Voćni fil:
Zagrejati šumsko voće sa šećerom. Pomešati puding sa vodom. Sipati puding u voće i kuvati da se zgusne.
Šlag i dekoracija
Umutiti šlag po uputstvu sa kesice. Ređanje: kora,vanila fil, voćni fil, šlag, kora. Posuti šećerom u prahu.Ohladiti i služiti.
Tagovi